Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul a fost atins: Putin jubilează după intervenția în Siria

putin w

Cota de popularitate a presedintelui rus Vladimir Putin a atins un nivel record de aproape 90% în luna octombrie, ca urmare a deciziei sale de a lansa raiduri aeriene ruse în Siria, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul rus pentru studierea opiniei publice VTIOM, relateaza joi Reuters, potrivit Agerpres.

Astfel, Putin înregistreaza o cota de popularitate de 89,9% în luna octombrie, în crestere fata de procentul de 89,1%, cât a fost în luna iunie. În ianuarie 2012, presedintele rus beneficia de o cota de popularitate de 58,8%.

'Un astfel de nivel de aprobare pentru activitatea presedintelui rus este legat în primul rând de evenimentele din Siria, respectiv de loviturile aviatiei ruse asupra pozitiilor teroristilor de acolo', se mentioneaza într-un comunicat al VTIOM.

Pâna în prezent, fortele aeriene ruse au efectuat 700 de raiduri asupra a 690 de tinte în Siria începând cu data de 30 septembrie, când a debutat campania aeriana a Rusiei în aceasta tara si care este acoperita informational de televiziunea publica rusa.

Înaintea interventiei Moscovei în Siria, sondajele aratau ca rusii manifestau precautie în legatura cu riscurile implicarii Kremlinului în Orientul Mijlociu. Dar un sondaj de opinie realizat la începutul acestei luni a relevat ca 72 % dintre cei intervievati aveau o opinie pozitiva fata de campania aeriana a Rusiei în Siria.

Putin, al carui al treilea mandat de presedinte se va încheia în 2018, se bucura de o cota de popularitate de peste 80% de mai mult de un an si jumatate, potrivit VTIOM.

Sondajul efectuat de Centrul independent Levada, care nu este legat de Kremlin, releva de asemenea un procent ridicat de apreciere pentru presedintele rus, de circa 83% în luna august.

Potrivit VTIOM, cota de popularitate a liderului rus a început sa creasca puternic în primavara anului trecut, o perioada care a coincis cu anexarea Crimeii - peninsula din sudul Ucrainei - la Federatia Rusa.

Putin, ale carui declaratii si activitati domina televiziunea oficiala, în conditiile în care marea majoritate a rusilor se informeaza prin intermediul canalelor televiziunii publice, nu a declarat pâna acum daca intentioneaza sau nu sa candideze pentru al patrulea mandat în 2018. Daca va opta sa candideze, el ar putea ramâne la putere pâna în 2024, noteaza Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.