Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Decembrie fără nostalgii comuniste

DCP

An de an, în preajma zilei de 1 Decembrie, unii aleși locali, pun la bătaie bugetul public pregătind tot felul de petreceri sau serbări, mai toate având la baza mici, fasole cu cârnati și câteva ore de cântări populare și/sau patriotice. Din punctul meu de vedere, aceste manifestări nu sunt nimic mai mult decât o mită electorală mascată în "generozitatea" alesului față de alegătorii săi.

Mi-aș dori ca anul acesta, ținând cont de contextul dificil și delicat în care ne aflăm, atât noi, ca țară, cât și întreaga Europa, primarii să dea un semnal de decență, normalitate și să nu mai investească în astfel de evenimente.

Și am să încep prin a adresa o cerere în acest sens, prima‎rului Sectorului 2, domnul Neculai Onțanu:

"Domnule Onțanu, oamenii au nevoie de mult mai mult de la un primar, decât de o horă și o farfurie de mâncare caldă, pentru care îi ‎țineți cu orele în frig, la coadă. Gîndiți-vă că printre locuitorii acestui sector se afla veterani de război, luptători la revoluție sau militari de carieră. Și imaginati-vă cum se simt aceștia când asistă la paradele kitschoase în care defilează, în uniforme, angajați ai primăriei care au grade militare obținute "pe linie de partid" ca și dumneavoastră și șeful partidului din care faceți parte, de altfel. ‎Gândiți-vă de asemenea, la părinții care își văd copiii, elevi la liceele din sector, aduși la aceste parade exact cum îi ducea "partidul" pe vremuri. Știu că acele vremuri încă vă trezesc nostalgii, dar, pentru noi sunt de tristă amintire. Prin tot acest circ pe care vă străduiți să-l îmbrăcați într-o haină festivă nu reușiți decât să umiliți cetățenii Sectorului 2!"

Vreau să cred că în ultimul an cel puțin, societatea românească a evoluat și oamenii care se bucură de 2 ore de petrecere la primărie sunt din ce în ce mai puțini și sper ca majoritatea cetățenilor vor alege să boicoteze acest tip de evenimente.

Haideți să facem din 1 Decembrie o zi solemnă, să reflectăm la ce a însemnat ea pentru noi, ca popor și să o cinstim cum se cuvine, alături de cei dragi.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.