DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

100 de copii sunt invitați la Parlament „să facă legea pentru o zi”

Ziua Națională a Adopției va fi sărbătorită la Parlament, în data de 2 iunie, începând cu ora 10:00, alături de Organizația Femeilor PNL București și cei 100 de copii din grădinițele și casele de copii bucureștene invitați de către Andreea Paul „să facă legea pentru o zi”. „Pe lângă vizita specială a micuților, vomcrop_sm_boy_briefcase atrage atenția asupra gravității problemelor copiilor instituționalizați.” a declarat doamna deputat.

Prim Vicepreședintele PNL susține că „aproape 60 de mii de copii instituționalizați nu au cui să spună „mamă” sau „tată”. Ei au nevoie de afecțiunea și grija noastră. Li se spune adesea „copii ai nimănui”. GREȘIT! Ei sunt copiii noștri, ai tuturor, și suntem responabili pentru destinele lor.”

Data de 2 iunie a fost declarată anul trecut Ziua Națională a Adopției prin primul  Proiect de Lege pe care Andreea Paul l-a inițiat și adoptat alături de alți colegi.  Din păcate, spune ea, această veste bună a venit la pachet cu una rea. Anul 2014 a fost declarat anul cu cele mai multe abandonuri. Numărul lor s-a înzecit față de 2004. Peste 143 de mii de copii născuţi în ultimii zece ani nu au fost recunoscuți de tați. Alți 250 de copii au fost abandonați la naștere de ambii părinți, potrivit Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

A. Paul consideră că „problemele copiilor instituționalizați nu trebuie abordată doar festivist cu ocazia zilei de 2 iunie, ci trebuie să ne apropiem cu sufletele deschise de ei, de problemele și bucuriile lor. Dacă noi putem să le oferim o bucurie cât de mică, atunci să nu ezităm să o facem. Și cei mici au vrut să ne ajute. Participanții de la grădinițe au ales să renunțe la  câte o jucărie pe care o vor da copiilor instituționalizați.”

„Acești copii merită să aibă șansa de a se dezvolta la nivelul potențialului pe care îl au. Diferență, nu indiferență!”

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.