Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 lucruri pe care nu ar trebui să le împărtășiți niciodată cu ChatGPT

Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
chatgpt

Google tocmai a schimbat politica de confidențialitate a aplicațiilor sale pentru a vă anunța că va folosi toate datele publice ale utilizatorilor și orice altceva de pe internet pentru a-și antrena rivalii de la ChatGPT. Nu există nicio modalitate de a vă opune modificării Google, în afară de a vă șterge contul. Chiar și atunci, tot ceea ce ați postat vreodată online ar putea fi folosit pentru a antrena chatbotul Bard, scrie bgr.com

În prezent, ne aflăm în vestul sălbatic al inovației generative a IA atunci când vine vorba de reglementare. Dar, în timp util, guvernele din întreaga lume vor institui cele mai bune practici pentru programele de inteligență artificială generativă pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor și pentru a proteja conținutul protejat prin drepturi de autor.

De asemenea, va veni o zi în care AI generativă va funcționa pe dispozitiv fără a raporta la nava-mamă. Humane's Ai Pin ar putea fi un astfel de produs. Vision Pro de la Apple ar putea fi un alt produs, presupunând că Apple are propriul său produs de inteligență artificială generativă pe computerul spațial.

Până atunci, tratați ChatGPT, Google Bard și Bing Chat ca pe niște străini în casa sau în biroul dumneavoastră. Nu împărtășiți informații personale sau secrete de serviciu cu aceste aplicații.

Tipul de informații care constituie informații sensibile pe care companiile de inteligență artificială generativă nu ar trebui să le obțină sunt:

Informații personale care vă pot identifica

Faceți tot posibilul pentru a preveni partajarea informațiilor personale care vă pot identifica, cum ar fi numele complet, adresa, ziua de naștere și numărul de asigurare socială, cu ChatGPT și alți roboți.

Amintiți-vă că OpenAI a implementat caracteristici de confidențialitate la câteva luni după ce a lansat ChatGPT. Atunci când este activată, această setare vă permite să împiedicați ca solicitările dvs. să ajungă la ChatGPT. Dar acest lucru este încă insuficient pentru a vă asigura că informațiile dvs. confidențiale rămân private odată ce le împărtășiți cu chatbotul. S-ar putea să dezactivați această setare sau un bug ar putea afecta eficacitatea acesteia.

Problema aici nu este că ChatGPT va profita de aceste informații sau că OpenAI va face ceva rău cu ele. Dar vor fi folosite pentru a antrena inteligența artificială.

Mai important, hackerii au atacat OpenAI, iar compania a suferit o încălcare a datelor la începutul lunii mai. Acesta este genul de accident care ar putea face ca datele dvs. să ajungă la persoanele nepotrivite.

Nume de utilizator și parole

Ceea ce își doresc cel mai mult hackerii în cazul încălcărilor de date sunt informațiile de conectare. Numele de utilizator și parolele pot deschide uși neașteptate, mai ales dacă reciclați aceleași credențiale pentru mai multe aplicații și servicii.

Nu vă împărtășiți în niciun caz logourile cu IA generativă. Nu are rost să o faceți.

Informații financiare

Nu există nici un motiv pentru a oferi ChatGPT informații bancare personale.OpenAI nu va avea niciodată nevoie de numere de carduri de credit sau de detalii ale contului bancar.  La fel ca în cazul categoriilor anterioare, acesta este un tip de date extrem de sensibile.În mâinile greșite, vă poate afecta finanțele în mod semnificativ.

În acest sens, dacă orice aplicație care pretinde a fi un client ChatGPT pentru un dispozitiv mobil sau un computer vă solicită informații financiare, acesta ar putea fi un semnal de alarmă că aveți de-a face cu un malware ChatGPT. În niciun caz nu trebuie să furnizăm aceste date.

Secrete de la serviciu

În primele zile ale ChatGPT, unii angajați Samsung au încărcat codul în chatbot. Acestea erau informații confidențiale care au ajuns pe serverele OpenAI. Acest lucru a determinat Samsung să aplice o interdicție privind roboții AI generativi. Au urmat și alte companii, inclusiv Apple. Și da, Apple lucrează la propriile sale produse asemănătoare ChatGPT. În ciuda faptului că încearcă să scotocească internetul pentru a-și antrena rivalii ChatGPT, Google restricționează, de asemenea, utilizarea IA generativă la locul de muncă.

Păstrați secretele de la locul de muncă, iar dacă aveți nevoie de ajutorul ChatGPT, ar trebui să găsiți modalități mai creative de a-l obține decât să divulgați confindetialități de la serviciu.

Informații privind sănătatea

Nu împărtășiți date de sănătate în detaliu cu chatbot.

S-ar putea să doriți să le oferiți acestor roboți date care să conțină scenarii de tip "ce s-ar întâmpla dacă" o persoană ar prezenta anumite simptome. Nu este recomandat să folosiți această aplicație pentru a vă autodiagnostica bolile acum. Vom ajunge la un moment dat la un punct în care IA generativă va fi capabilă să facă acest lucru. Chiar și atunci, nu ar trebui să oferiți serviciilor de tip ChatGPT toate datele dumneavoastră de sănătate.Doar dacă nu sunt produse de inteligență artificială personale, pe dispozitiv.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.