Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune de verificare și control pentru creșterea siguranței și securității navigației pe fluviul Dunărea

pod dunare

Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi, a organizat și coordonat, pentru al doilea an consecutiv, operațiunea tip multi-taskforce CLEAN WATERS 2020, ce s-a desfășurat la nivel european.

„În perioada 12 – 25 octombrie 2020, pentru al doilea an consecutiv, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției Frontieră, Autoritatea Navală Română și Garda Națională de Mediu, au inițiat, organizat și coordonat operațiunea tip multi-taskforce CLEAN WATERS 2020, ce s-a desfășurat la nivel european. Operațiunea a fost derulată în cadrul AQUAPOL, HUB – ul de navigație interioară/maritimă Dunăre - Marea Neagră, în urma demersurilor efectuate în cadrul Comisiei Dunării și conform priorităților EUSDR : PA 1a (Mobilitatea pe căile navigabile), PA 4 (Calitatea apei), PA 5 (Riscurile de mediu) și PA 11 (Securitatea) din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”, anunță, marți, IGPR.

Donald Trump, ieșire furtunoasă după atacul din Viena: 'Aceste atacuri ale răului asupra oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze'

Potrivit sursei citate, acțiunea s-a realizat concomitent în mai multe state riverane fluviului Dunărea: Austria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Serbia și România.

„Activitățile comune de verificare și control au vizat creșterea siguranței și securității navigației pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, a criminalității la regimul mediului și a migrației ilegale. În total, țările participante au verificat 2.239 de nave, 1.401 autovehicule, peste 8.200 de persoane (membri de echipaj și pasageri), 58 de societăți comerciale și peste 1.000 de autorizații, licențe și permise de pescuit. Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au constatat 122 de infracțiuni la regimul mediului, pescuitului ilegal, evaziunii fiscale și migrației ilegale și au aplicat 241 de sancțiuni contravenționale”, transmite IGPR.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, 16 ambarcațiuni, două autovehicule, 8.400 de litri de motorină, 37 de cartușe, 7 motoare de ambarcațiune, 69 de unelte de pescuit, 405 kilograme de pește, două containere cu mărfuri susceptibile a fi contrafăcute și 4.000 de țigarete. Totodată, au fost depistați 3 migranți și 5 persoane urmărite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.