Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUE salută decizia ANRE de a extinde perioada de informare a clienţilor despre liberalizarea pieţei de energie electrică

intellinews.com
energie

Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) salută decizia ANRE de a extinde perioada de informare până la 31 ianuarie a clienţilor despre liberalizarea pieţei de energie electrică, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Modificările aprobate de ANRE la Ordinul 171/2020 privind condiţiile de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanţă (FUI) vin în sprijinul procesului de dereglementare completă a preţului final al energiei electrice de la 1 ianuarie 2021 şi sunt benefice pentru clienţii din piaţa reglementată.

Furnizorii de ultimă instanţă, membri ai ACUE, apreciază că, în acest mod, autoritatea a oferit consumatorilor aflaţi în prezent în piaţa reglementată mai mult timp pentru a fi informaţi de furnizori asupra procesului de liberalizare şi de a alege oferta pe care o consideră potrivită pentru ei.

În urma modificărilor adoptate de ANRE, FUI vor transmite clienţilor din piaţa reglementată, în decembrie 2020 - ianuarie 2021, informări conform modelului prevăzut de autoritate, care vor avea ataşate o ofertă pentru serviciul universal şi cel puţin o ofertă concurenţială.

FUI vor actualiza, odată cu publicarea ordinului în Monitorul Oficial, pe pagina proprie de internet şi în comparatorul ANRE, toate ofertele disponibile inclusiv ofertele aplicabile clienţilor beneficiari de serviciu universal începând cu 1 ianuarie 2021, precum şi perioada de valabilitate a acestora.

"Liberalizarea este un proces complex şi de durată care nu se încheie la 31 ianuarie 2021. Consumatorii pot să-şi schimbe furnizorul oricând şi după această dată şi trebuie să se informeze în permanenţă, astfel încât să poată să îşi aleagă furnizorul care vine în întâmpinarea dorinţelor şi nevoilor lor cu oferta potrivită, mai ales că şi cerinţele consumatorilor au crescut în ultimii ani, iar furnizorii şi-au diversificat ofertele", arată companiile din energie.

Membrii ACUE susţin procesul de liberalizare, care aduce beneficii consumatorilor. Aceştia pot alege dintr-o gamă foarte variată de oferte şi servicii pe cele care le consideră potrivite pentru ei; concurenţa din piaţa liberă le aduce oportunitatea unui preţ avantajos; pot selecta dintre ofertele de contracte ale furnizorului acel contract care se potriveşte cel mai bine cu nevoile sale; concurenţa va conduce la îmbunătăţirea serviciilor de furnizare în avantajul consumatorilor.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Înfiinţată în mai 2012, Federaţia ACUE are 25 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON România, Electrica SA, Enel România, Engie România, Gaz Est, Transelectrica SA, cu un număr total de peste 24.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de Euro.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2020 este de aproximativ 11 miliarde de euro. Impactul activităţii companiilor membre în economie este unul semnificativ, susţinând indirect alte câteva zeci de mii de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.