Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de CRIMĂ la adresa șefului SPP: dovezile ajunse pe masa procurorilor

Colonelul SPP Petre Soare, care îl acuză pe șeful Serviciului de Protecție și Paza, generalul Lucian Pahonțu, că a împușcat mortal un om în timpul unei partide de vânătoare, a prezentat, la Sinteza zilei, de la Antena 3, câteva imagini din expertizele ajunse la procurori, precum și dovada clară care arată că, în acest caz, a fost vorba de o distanță mare de tragere, deci nu putea fi el criminalul, căci era la câțiva pași de el.

Citește și: Liviu Dragnea spune PLANUL SECRET al lui Victor Ponta: Cine l-a TURNAT pe fostul premier

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Victor Ponta și Dan Șova: Rolul jucat de Florian Coldea

Petre Soare a afirmat că s-a întâlnit cu superiorul său, Pahonțu, și cu șoferul acestuia, la o confruntare solicitată la PICCJ, la 14 septembrie, unde cei doi au refuzat să fie supuși unui test poligraf, cerut de procuror, informează Antena 3.

„După 14 septembrie, avocatul meu a fost invitat să asiste la o audiere unde au fost chemați experții. (...) A durat audierea vreo trei sau patru ore și, în final, doi procurori au ieșit să îl conducă pe avocatul meu către ieșire și i-au spus e clar că a mințit generalul Pahonțu, a fost acolo, dar nu putem decât să îi dăm o sancțiune disciplinară”, a spus colonelul Petre Soare, făcând precizare că e vorba de procurori militari, nu civili.

Colonelul Petre Soare a prezentat expertiza balistică prin care se arată cum a fost posibil ca glonțul să rămână în capul victimei: doar dacă ar fi fost tras focul de la distanță.

De asemenea, experții au stabilit că traiectoria glonțului a fost una descendentă, în momentul în care a lovit victima în cap.

În ciuda tuturor acestor dovezi, Petre Soare este singurul care are calitatea de inculpat în dosar, fiind suspect de crimă.

Anul trecut, Petre Soare a vorbit, la Antena 3, despre cum s-a petrecut tragedia din 4 ianuarie 2012, în padurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova, unde la vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători dar și doi oameni din SPP.

„Am auzit două focuri de armă(...). L-am văzut pe Popa cu o armă în mână și una pe umăr.  (...) Am fugit, am fost speriat, nu știam ce s-a întâmplat. Avea un semn în frunte, nu știam ce s-a întâmplat. În momentul când am ajuns prezenta spasme și lăsa impresia că se îneacă cu sânge. Nu știam cum să fac, l-am luat ușor într-o parte și am observat o armă. Am considerat-o un pericol și am luat-o ușor și am dat-o în dreapta să nu se descarce. Și cea care i-a căzut din mâini era între picioarele mele și am luat-o și pe aceea să o mut. Am observat că izvora din craniul lui materie cenușie(...). L-am sunat pe generalul Pahonțu și nu mi-a răspuns. L-am sunat pe șofer apoi(...). Mi-a răspuns, a venit și a încercat și el să-l sune pe domnul general și nu i-a răspuns nici lui. A scos portavocea din mașină și a anunțat că e incident de tragere. La două minute văd că apare din direcția din care a venit glonțul generalul Pahonțu(...). Mă uitam la el, el era speriat și șoferul Avram i-a spus că nu mai e nimic de făcut. Pahonțu rămâne un pic descumpănit și îmi spune că pleacă să aranjeze. Își schimbă tonul apoi și-mi spune să le spun vânătorilor că nu a fost acolo și de Popa să zic că s-a autoaccidentat(...). Nu știam ce să fac”, a mai spus Petre Soare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.