Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave după Falimentul Euroins: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani

Inquam Photos / Octav Ganea
euroins

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a rămas fără bani, iar pentru a face plăţi în cazul falimentului Euroins trebuie să acceseze un credit garantat de statul român, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte transportatorilor COTAR, la audierile din Senat.

„Vin la dumneavoastră astăzi şi vă spun că am ajuns din nou la Fondul de Garantare al Asiguraţilor care în acest moment nu a treminat nici măcar plăţile pentru falimentul City.

Vezi și: După falimentul Euroins, CEC Bank ar putea intra pe piața asigurărilor RCA! Câți clienți va putea prelua

Dacă ştiţi, la falimentul City au fost 270.000 de dosare descoperite de către Fondul de Garantare când s-a dus în administrare. Astăzi la falimentul Euroins avem 100.000 de dosare în instanţă şi probabil vor găsi peste 200.000 de dosare ascunse de către Euroins.

Deci asistăm la 300.000 de dosare, 270.000 de dosare, 570.000 de dosare. La falimentul City mai sunt de achitat 150.000 de dosare astăzi. În 60 de zile, conform legii, Fondul de Garantare trebuie să înceapă plăţile şi la falimentul Euroins. Fondul de Garantare, domnul preşedinte, domnilor senatori, nu mai are bani astăzi.

”Fondul de Garantare nu mai are bani”

Mai are 38 de milioane de euro, aşa ce am citit şi noi ce a declarat domnul vicepreşedinte Roşu şi urmează să facă plăţile peste 60 de zile şi la Euroins. Or, noi venim astăzi în faţa dumneavoastră cu rugămintea să chemaţi ASF-ul şi Fondul de Garantare să înceapă plăţile urgent în astea două luni de zile, să plătească masiv din aceşti 38 de milioane, perioadă în care în aceste două luni de zile, cu permisiunea dumneavoastră, să acceseze un credit garantat de statul român ca să poate face plăţile şi la păgubiţi şi aici mă refer şi la persoane fizice şi la persoane juridice, cei peste 300.000 ai lui Euroins”, a spus Vasile Ştefănescu.

”Euroins a falsificat mai toate raportările”

Despre probleme de lichidități ale FGA au vorbit recent pentru „Adevărul” experți din piață. „Problema este că Euroins deținea 39% din piața RCA, iar costurile pe care FGA va trebui să le achite vor fi de minim 500 de milioane de euro.

În principiu, statul român va trebui să pună la dispoziție acești bani pentru că în acest caz instituțiile statului român au greșit în mod repetat și extrem de grav. Mai exact, instutuții ca ASF și Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor ar fi trebuit să vadă la timp tranzacțiile extrem de suspecte derulate de Euroins, tranzacții REPO, împrumuturi intra-grup.

Mai toate raportările Euroins erau false, iar ASF nu s-a preocupat prea mult să le verifice, deși existau atât de multe indicii. Este un faliment în care sunt implicați inclusiv factori politici care au intervenit în favoarea Euroins făcând presiuni asupra unor membri din Consiliul ASF”, au precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.