Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: Câți alegători sunt înscriși în Registrul electoral

AEP

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 10 februarie este de 18.871.639, cu 5.549 mai mulţi faţă de ultima informare din ianuarie, precizează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), prin intermediul unui comunicat. 

"Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 10 februarie 2017 este de 18.871.639, cu 5.549 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă în data de 10 ianuarie 2017, când erau înregistraţi 18.866.090 de alegători români. Precizăm că diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte şi de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date", arată AEP, scrie agerpres.ro.

Reacția lui Tudor Chirilă după ce Dragnea a cerut adoptarea OUG14: 'Nu cred o iotă'


Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.258.636 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 613.003 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS. 

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. 

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. 

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii, menţionează sursa citată. 

Pe 11 ianuarie, Autoritatea Electorală Permanentă anunţa că numărul total de cetăţeni cu drept de vot este de 18.866.090, cu 15.514 mai puţini faţă de luna decembrie a anului trecut, când erau înregistraţi 18.881.604.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.