Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukașenko face anunțul care dă fiori Kievului: Belarusul vrea să producă avioane de atac 'care s-au dovedit eficiente în Ucraina'

RTE
Putin Lukasenko

Belarusul este pregătit să lanseze producția de avioane de atac Sukhoi Su-25, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko în cadrul discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin, la 17 februarie, informează BelTA.

"Ați ridicat o dată problema cooperării în producția de aeronave în Uniunea Economică Eurasiatică. Așadar, ar trebui să vă spun că belarușii produc deja până la o mie de componente pentru MC-21 [avionul rusesc de pasageri cu fuselaj îngust și rază medie de acțiune] și Sukhoi Superjet 100 (avionul rusesc de pasageri cu fuselaj îngust și rază scurtă de acțiune). Avem trei fabrici: două militare și una civilă. Înainte erau ateliere de reparații. Astăzi produc părți componente", a declarat șeful statului.

Pregătiți dacă Rusia oferă „puțin sprijin”

"După cum am fost informat de către guvern, acestea sunt pregătite pentru producția de avioane de atac Sukhoi Su-25, care s-au dovedit eficiente în Ucraina. Suntem chiar pregătiți să le producem în Belarus, dacă Federația Rusă oferă puțin sprijin tehnologic", a declarat Aleksandr Lukașenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.