Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României la Londra a trimis o scrisoare postului de televiziune Sky News

sky news

 

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de la Londra a trimis ieri 11.08.2016 o scrisoare deschisa postului de televiziune Sky News se arata intr-un comunicat de presa.

content-image

Comunicat de presă, În continuarea demersurilor întreprinse pentru asigurarea unei informări corecte și complete a publicului și stabilirea adevărului în cazul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, în care se prezintă presupuşi traficanţi de arme din România, Ambasada României la Londra a transmis Sky News o nouă scrisoare în care solicită postului britanic de televiziune să transmită, în condiții de difuzare similare reportajului în cauză, elementele care vor rezulta din ancheta desfăşurată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT.

În mesajul său, Ambasada informează asupra concluziilor preliminare ale anchetei DIICOT privind caracterul fals al afirmațiilor din reportaj și arată că acuzațiile aduse de autor induc în spațiul public semne de întrebare, concluzii și neadevăruri care impietează fără nici un temei asupra imaginii României. Totodată, se exprimă speranța că, în concordanță cu valorile și principiile pe care le promovează în informarea corectă a publicului, Sky News va trata cu atenția cuvenită solicitarea formulată de autoritățile române.

content-image

Stimată doamnă/domnule,

 

Față de ultimele declarații din spațiul public ale reprezentanților Sky News pe tema unor presupuşi traficanţi de arme din România, autoritatea română competentă, DIICOT, a inițiat o anchetă, care este în curs. Evaluările preliminare ale DIICOT conduc deja către ideea că reportajul este un fals. Apar inadvertenţe clare în legătură cu persoanele din reportaj, tipurile de arme şi deţinătorii acestora, modalităţile de tranzacţionare, etc. Ancheta este în derulare.

Alegaţiile cuprinse în reportaj induc în spaţiul public semne de întrebare, concluzii nefondate şi neadevăruri, care impietează fără niciun temei asupra imaginii României. România şi-a asumat şi îşi asumă în continuare angajamente ferme în lupta împotriva violenţei şi terorismului internaţional.

Din preocuparea de a asigura o informare corectă și completă a propriilor cetățeni și a opiniei publice, solicităm Sky News să informeze publicul, în condiții de difuzare similare reportajului în cauză, cu elementele care rezultă din ancheta desfăşurată de autorităţile române și care vor fi puse la dispoziție de către acestea.

Suntem convinși că, în concordanță cu înaltele valori și principii pe care le promovează în informarea corectă a publicului, Sky News va trata cu atenția cuvenită solicitarea formulată de autoritățile române.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.