Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnistia fiscală pe care o pregăteşte Victor Ponta îi împarte pe români în fraieri şi şmecheri

Deşi Victor Ponta recunoaşte că ANAF-ul a aplicat în mod greşit legea privind impozitarea persoanelor fizice care obţin venituri din activităţi independente sau din alte surse, vrea să-i amnistieze pe cei care nu au plătit sumele datorate şi îi sfidează pe cei care şi-au achitat în termene obligaţiile fiscale, deşi ştiau că au câştig în instanţă.

Prin acest mod de a repara greşelile ANAF-ului, Victor Ponta creează discriminări între plătitorii de impozite şi taxe şi îi descurajează pe viitor pentru a nu plăti. În gândirea lui Victor Ponta contribuabilii de bună-credinţă sunt fraieri, iar cei care se sustrag sunt prietenii lui Victor Ponta. Ar fi grav ca Victor Ponta să-şi fi anunţat prietenii să nu-şi plătească obligaţiile către buget, promiţându-le că va veni cu această măsură.

Mai grav este faptul că, deşi recunoaşte că actualul cadru legal privind impozitarea persoanelor fizice care obţin venituri din activităţi independente sau din alte surse este prost, Victor Ponta menţine prevederile legale care s-au demonstrat profund defectuoase. Probabil că Victor Ponta îşi pregăteşte din timp campania electorală şi îşi mai lasă o portiţă pentru o nouă amnistie fiscală în 2016, înaintea alegerilor parlamentare. Îl avertizăm pe Victor Ponta că acest mod de guvernare nu o să-l ajute prea mult, pentru că a mai apelat la acest tip de măsuri şi în anul 2014, iar rezultatele sale electorale au fost dezastruoase.

Îi solicităm lui Victor Ponta să nu mai facă jonglerii cu legile fiscale şi să creeze un cadrul legal echitabil, predictibil şi nediscriminatoriu, deoarece cei care şi-au plătit obligaţiile fiscale stabilite în mod ilegal de ANAF au făcut eforturi deosebite, chiar apelând la împrumuturi.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.