Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Costurile de remediere a incidentelor de securitate pot ajunge la un milion de euro

publika.md
atac cibernetic

Costurile de remediere a incidentelor de securitate, în cazul companiilor care nu aveau implementate sisteme şi proceduri de protecţie cibernetică, încep de la 50.000 de euro şi pot ajunge până la un milion de euro, doar în primul an după atac, arată o analiză realizată de o companie românească ce activează în domeniul securităţii cibernetice.

Potrivit datelor centralizate de Bit Sentinel, care citează un raport întocmit de IBM şi Ponemon Institute, costul mediu al unei breşe de securitate a ajuns la peste patru milioane de euro, în 2022, la nivel global, şi, cel mai probabil, va creşte în 2023, continuând tendinţa din ultimii ani.

"În paralel, costul real al implementării unor servicii de securitate de tip Centru Operaţional de Securitate externalizat - cunoscut şi sub denumirea de Security Operations Center as a Service sau, pe scurt, SOCaaS - care sunt extrem de eficiente în sprijinirea organizaţiilor pentru identificarea atacurilor cibernetice, este, de obicei, şi de 60 de ori mai mic, atrag atenţia specialişti din cadrul Bit Sentinel, companie de top din Europa Centrală şi de Est specializată în furnizarea de servicii profesionale de securitate cibernetică. La costurile de remediere a incidentelor se pot adăuga şi alte cheltuieli ce survin ca urmare a încălcării unor reglementări naţionale sau internaţionale - de exemplu, încălcări ale GDPR sau a directivelor NIS şi NIS2. Pentru organizaţiile care operează sisteme industriale pentru automatizare, depozitare, transport, furnizare de energie sau apa, costurile pot chiar depăşi media internaţională", se menţionează în raport.

Bit Sentinel activează în domeniul securităţii cibernetice din 2015 şi oferă servicii complete de securitate informatică, potrivit Agerpres.

Compania a lansat, în 2020, divizia BSS-CERT, unul dintre primele centre de tip SOCaaS disponibile pentru jucători din toate industriile, care au nevoie de sisteme complete de detecţie, protecţie şi răspuns la incidente de securitate. Printre soluţiile integrate de către Bit Sentinel în serviciul de tip SOCaaS se află cele ce aparţin unor nume importante, precum Microsoft, Google, Fortinet, Cisco şi VMware.

Prin intermediul SOCaaS, companiile pot beneficia de serviciile unei echipe de securitate foarte bine pregătite şi de servicii avansate de monitorizare şi securitate bazate pe cloud, disponibile permanent, pentru identificarea şi prevenirea atacurilor. În plus, orice organizaţie are acces la procese adecvate de protecţie şi, după caz, recuperare a datelor, dar şi la programe periodice de training pentru angajaţi pentru a-i ajuta să identifice şi să raporteze ameninţările informatice, minimizând astfel în mod eficient vulnerabilităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.