Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andra Cașu (EY): Introducerea taxei de solidaritate va alunga specialiștii din țară

ministerul finantelor

Introducerea taxei de solidaritate va alunga specialiștii din România, iar cei care s-au pregătit în afara țării nu vor reveni, a declarat Andra Cașu, director executiv al departamentului de asistență fiscală și juridic în cadrul EY, într-o conferință de presă.

"Ne focusăm pe cei care câștigă venituri mai mari, de 10 ori salariul minim pe economie, după care, după un timp de căutare prin arhive, rezultă că baza de taxare este destul de mică, vorbim de circa 30.000 de persoane. Adică nu este o gaură neagră. Problema pe care ne-am pus-o noi este despre ce taxe vorbim, ce procent, care este targetul. Noi discutam între noi că va fi ceva în jur de 0,5%, mic, simbolic. Am fost surprinși să vedem că au dus la 25%, 10%, procente foarte mari, ce s-a vehiculat în presă", a spus Cașu.

Potrivit acesteia, consecințele ar fi în principal legate de forța de muncă, de competența pe care o vom reține în țară. "Specialiștii vor fi alungați, cei care s-au pregătit peste hotare și targetul ar fi aducerea lor înapoi. Sau viceversa, alți tineri care se școlesc aici și vor pleca", a arătat oficialul EY.

Autoritățile vor să implementeze o taxă de solidaritate pentru cei cu venituri excepționale, fiind vorba de un procent care urmează a fi analizat, a declarat în urmă cu o săptămână Ionuț Mișa, propus pentru portofoliul de ministru al Finanțelor, la finalul audierii sale din Comisiile reunite pentru buget-finanțe, din Parlament. "Taxa de solidaritate se va adresa în special celor cu venituri excepționale. Încercăm să nu afectăm deloc clasa de mijloc. Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei. Este vorba de ce depășește 14.500 lei net. Vrem să ne asigurăm că acest plafon este considerat un venit excepțional ca nu cumva să impozităm o zonă care nu ne este astăzi... Nu am definit încă procentul", a spus Mișa, conform Agerpres.

El a precizat că această taxă va fi implementată cel mai probabil din 2018. "Din analiza de astăzi, numărul persoanelor cu așa venituri este destul de mic. Se situează până în 10 procente din cei care dețin venituri", a mai arătat ministrul desemnat al Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.