Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia: Liderul opoziţiei şi prim-ministrul se întâlnesc, duminică, pentru deblocarea situaţiei

Operation World
Armenia

Liderul opoziţiei din Armenia, Nikol Pashinyan, a anunţat sâmbătă seară că duminică se va întâlni cu premierul Serj Sargsyan, în timp ce protestele antiguvernamentale au continuat în cea de-a noua zi de mobilizare în stradă în această mică republică din Caucaz, relatează AFP preluat de agerpres.

"Mă voi întâlni cu Serj Sargsyan pentru a discuta despre demisia sa şi transferul paşnic al puterii", a declarat Nikol Pashinyan într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, precizând că întâlnirea va avea loc duminică la orele 10.00 (06.00 GMT) la Hotelul Marriott, din centrul capitalei, Erevan.

AFP nu a reuşit să obţină niciun comentariu din partea serviciului de presă al prim-ministrului.

Nikol Pashinyan a discutat sâmbătă cu noul preşedinte al Armeniei, Armen Sargsyan, care are acelaşi nume de familie ca predecesorul său, însă nu şi vreo legătură de rudenie, şi care a depus jurământul săptămâna trecută.

Însoţit de gărzile sale de corp, şeful statului a mers în cursul serii în Piaţa Republicii unde zeci de mii de manifestanţi protestează faţă de Serj Sargsyan la apelul lui Nikol Pashinyan, deputat şi lider al opoziţiei.

Preşedintele, care a venit la locul protestului la solicitarea lui Nikol Pashinyan, a dat mâna cu opozantul şi apoi au discutat vreo 10 minute, potrivit unei corespondente AFP.

Ulterior, Nikol Pashinyan le-a spus protestatarilor prezenţi în Piaţa Republicii că, în cursul întâlnirii cu şeful statului, a acceptat să negocieze cu autorităţile.

El a făcut cunoscut că a insistat ca negocierile să se refere numai la plecarea lui Serj Sargsyan şi să aibă loc pe "teren neutru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.