Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce va câștiga naționalismul în Europa și în România

Nu e niciun motiv de mirare că naționalismul cucerește Europa după ce popoarelor europene li s-a cerut să uite cum le cheamă în numele globalizării, după ce suveranitățile naționale au fost aglutinate în numele unor principii ”superioare” ale căror beneficii s-au dovedit a fi dezavantaje. Nu-i poți lua unui popor identitatea și trecutul și să te aștepți să nu reacționeze. Tocmai de aceea nici România nu va rămâne în urmă, iar Partidul România Unită va reuși la noi ceea ce începe să se întâmple peste tot pe bătrânul continent: să creeze o alternativă reală și puternică la politica fără nume și fără chip a partidelor vechi. Care, pe deasupra, mai este și îmbătrânită în rele, nu doar în acte.

Naționalismul nu este însă sperietoarea pe care încearcă să o creeze apologeții vechilor partide, speriați că acestea nu sunt de neînlocuit. Între stânga și dreapta europeană, ca și între stânga și dreapta românească, nu exista decât competiția puterii, cine și când pune mâna pe pârghii. Dar fără un stres prea mare, că doar oricum își succedau una celeilalte. Marja loc de eficiență era aceeași, iar metehnele comune. Cât timp însă nu exista o alternativă, cele două tabere nu aveau de ce să se teamă, ci pescuiau simplu, după fiecare tur de scrutin, nemulțumiții de activitatea puterii care devenea astfel opoziție, așteptând următoarea tură când aceeași nemulțumiți i-ar fi adus din nou la putere.

Acum însă, când se naște o alternativă la cele două brațe ale minciunii, a căror pasare a puterii dintr-o parte în alta nu mai impresionează pe nimeni pentru că e doar un joc de fațadă, prima reacție a fost condamnarea naționalismului care e atât de rău numai pentru că îi înlocuiește pe cei obișnuiți să fie veșnic la butoane.

De fapt, printr-un naționalism modern, Europa își poate recâștiga sensul și demnitatea, și e valabil pentru fiecare țară în parte. E valabil, cu atât mai mult, pentru România, unde ideologiile au fost doar pretexte pentru furt, un fel de a spune că se fură cu dreapta sau cu stânga, rezultatul real fiind acela că s-a furat cu ambele mâini și cu ambele doctrine.

Așa încât, într-adevăr, stânga și dreapta au de ce să se teamă. Partidele naționaliste vor arăta că există și o a treia cale, așa cum Partidul România Unită va demonstra în țara noastră că națiunea nu a murit, nici nu a fost îngenuncheată de perindarea minciunii de stânga și de dreapta la putere. A fost doar umilită, mințită și furată. Dar acest lucru va lua sfârșit.

Așa că să lăsăm mirarea în fața anticorpului naționalist la adresa pierderii valorilor și a identității de neam, traduse în devalizarea fără limite a bogățiilor țării. Curentul naționalist va acționa puternic și va produce rezultate remarcabile pentru că e singurul care nu se închină decât la primatul interesului național. Am văzut cum arată 25 de ani de globalizare fără limite și de furăciune fără identitate. Unui popor, ca și unui om căruia i s-a furat identitatea, i se poate apoi fura totul. Partidul România Unită îi va reda națiunii române identitatea și, o dată cu aceasta, dreptul la proprietate și la propria țară!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.