Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ăsta e rezultatul vaccinării cu AstraZeneca și Pfizer: Infectările au scăzut 62% în azilurile din Anglia, după prima doză

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

O singură doză a vaccinurilor anti-COVID-19 a oferit "o protecţie substanţială" rezidenţilor internaţi în azilurile din Anglia, au anunţat luni oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, informează DPA.

Un studiu realizat de cercetători de la University College din Londra a descoperit că o singură de doză de vaccin AstraZeneca-Oxford sau de vaccin Pfizer-BioNTech a scăzut cu 56% cazurile de infectare cu noul coronavirus după patru săptămâni de la administrare şi cu 62% cazurile de infectare la cinci săptămâni după administrare, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Cercetătorii au descoperit, totodată, dovezi care sugerează că virusul ar putea deveni mai puţin infecţios în cazul persoanelor care au primit vaccinul.

Mostrele prelevate au arătat că probele biologice care au furnizat rezultatele pozitive la testele anti-COVID-19 realizate la 28 de zile după administrarea primei doze conţineau o concentraţie virală mai mică.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’

Totodată, persoanele care au contractat anterior virusul nu prezentau diferenţe prea mari în ceea ce priveşte nivelurile de protecţie după ce au fost vaccinate.

Cu toate acestea, doar 11 dintre participanţii care au fost vaccinaţi fuseseră infectaţi anterior cu noul coronavirus, au precizat cercetătorii britanici, care consideră că este nevoie de studii suplimentare pentru a analiza eficacitatea vaccinurilor pentru aceste persoane.

Citește și: Lovitură! AUR solicită demisiile lui Raed Arafat și Florin Cîțu

Laura Shallcross, medic la UCL Institute of Health Informatics şi coordonatoare a studiului, a spus că acesta a fost realizat atunci când o variantă mai infecţioasă a SARS-CoV-2, denumită "varianta britanică", devenise deja "prevalentă" în azilurile britanice şi, de aceea, specialiştii sunt de părere că vaccinurile oferă protecţie împotriva ei.

Citește și: Parlamentarii USR PLUS, atac dur la adresa lui Dan Tănasă: ‘Comportament grobian și limbaj vulgar. Aceste jigniri sunt de natură a prejudicia solemnitatea instituției Parlamentului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.