Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție la relațiile neprotejate! Numărul pacienților români depistați cu HIV-SIDA s-a dublat în ultima perioadă, anunță un medic

F. P.
HIV SIDA

Numărul pacienţilor depistaţi cu virusul HIV-SIDA care ajung la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a dublat în ultima perioadă, medicii precizând că se constată totodată şi o scădere a vârstei minime de infectare.

Managerul Spitalului de Boli Infecţiopase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, că, la Centrul Regional HIV-SIDA din cadrul spitalului, s-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi şi că sunt depistaţi inclusiv pacienţi care abia au împlinit vârsta de 18 ani.

"Centrul Regional HIV-SIDA din cadrul spitalului, prin medicii şi psihologii care luptă alături de pacienţi cu această patologie, se confruntă şi gestionează efectele îngrijorătoare ale trecerii prin pandemia de Covid-19. Din nefericire, din cauza reticenţei populaţiei de a se prezenta la triajul spitalului în momentul apariţiei oricărui dezechilibru am constatat un fapt extrem de îngrijorător. S-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi cu patologia HIV-SIDA în cadrul centrului. Dacă în urmă cu doi ani puteam vorbi de o vârstă minimă de infectare de 21 de ani, azi avem înregistraţi pacienţi care abia au trecut de 18 ani", a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre pacienţii cu această boală au vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani.

Medicul Florin Roşu susţine că lipsa de informare în rândul tinerilor a dus la o creştere a numărului cazurilor de HIV.

”Această categorie de pacienţi este caracterizată de dinamica de familie. Vorbim fie de o autoritate exacerbată a figurilor parentale, de rigiditate în educaţie, în care tinerii se simt neînţeleşi, fie, la extrema cealaltă, vorbim de o libertate fără limite sănătoase oferită de părinţi. Este vorba în acest ultim caz de o viaţă socială de tip club şi de un anturaj deschis la consum de substanţe interzise şi alcool", a adăugat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.