Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au lăsat mii de oameni fără căldură pe un ger de crapă pietrele, iar acum cei de la RADET vor să crească prețurile

radet

RADET vrea să majoreze tarifele de transport și distribuție a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie însă aprobată în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare.

Citește și: PSD, atac FRONTAL la adresa lui Mugur Isărescu: solicitare IMPERATIVĂ pentru guvernatorul BNR

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare, RADET vrea să ajusteze prețurile de alimentare cu energie termică astfel:

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului București, după cum urmează: a) tariful pentru transportul și distribuția energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentați din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă prețurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenți economici) practicate de RADET București la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentați din PT urbane și centrale termice de cvartal și 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentați din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în ședința CGMB de pe 31 ianuarie.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, majorarea tarifelor s-ar justifica prin creșterea prețurilor energiei termice de către furnizori.

De asemenea, potrivit raportului de specialitate a proiectului, creșterea tarifului pentru distribuție prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% față de prețul actual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.