Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorii reali ai esecului PSD! Toxicitatea grupurilor informale!

Prezentul editorial este o opinie personala și nu implica în niciun fel CNMR.

Promiteam ieri ca voi reveni astăzi și în multe zile care vor urma cu analize la rece despre alegerile de duminica, actul de guvernare, activitatea Parlamentului și a Președintelui. Am rămas însă dator cu o analiza clara cu privire la revoluția votului de duminica și scorul dezastruos al PSD. Ei bine, PSD a pierdut alegerile ci le-a ucis efectiv cu sânge rece și torturând alegatorul pana ce acesta a prins în sfârșit stampila. Dincolo însă de opinii generale voi aborda sistemic și schematic modul de sinucidere în masa politic PSD și etapele care au precedat acest moment. Precum și ce ar trebui sa facă acum atât PSD cât și celelalte partide pentru a evita scăderea sau suicidul politic.

1. PSD s-a împăunat ca și celelalte partide politice după alegerile parlamentare, Dragnea nepricepând ca votul primit nu a fost pentru a guverna cum vrea, cu cine vrea, când vrea...ci a primit ''în custodie'' votul romanilor pentru a guverna în numele lor și atât. Tare mi-e teama sa nu se întâmple și cu PNL la fel acum. Scorul lor nu le permite însă o asemenea aroganta încă. Partidele exista pentru a guverna pentru ca nu pot guverna cetățenii TOTI. Dar democrația înseamnă guvernarea poporului pe care trebuie sa-l întrebi în permanenta ce decizii ei. Împărțirea de funcții, bani și avantaje trebuie sa fie un efect secundar votului și nu principal cu este acum

2. Propunerea lui Sevil Shaideh pentru Prim-ministru fără consultarea partidului, a parlamentului, a cetățenilor. indiferent de competenta administrativă a lui Shaideh pe care nu i-o contesta nici adversarii, Shaideh nu fusese votata de oameni și nici măcar validata de propriul partid.

3. Îndepărtarea PSD de orice umbra de democrație interna prn simularea unor foruri de conducere și îmbătarea cu putere pana la refuz a lui Liviu Dragnea imediat după parlamentare. Deciziile de numire politica au ajuns decizia unui singur om pana la nivel de consilier de ministru. Așa ceva nici un regim din istoria moderna a Europei nu mai pomenit. Adică un micro-management politic ce a diluat viziunea și imaginea de ansamblu a oricărui lider.

4. Propunerea și demiterea în premiera globala (cred, voi verifica) a doi Prim-miniștri, unul prin moțiune de cenzura inițiata de putere. Scenele din Parlament în care opoziția se ruga la Dumnezeu sa rămână Grindeanu și PSD care își dorea sa treacă moțiunea de cenzura rămân antologice pentru multe generații. Evitarea la mustață a demiterii celui de al treilea Prim-ministru NUMAI prin dezastrul alegerilor.

5. Promovarea și ''sechestrarea'' puterii administrative a tarii în mana unor persoane nevalidate electoral la parlamentare și mai mult decât atât prin subminarea grava a Constituției prin instituirea de ''cenzori'' informali ai deciziilor Guvernului și Prim-ministrului. Afișarea publica a consilierilor drept adevărații decidenți ai Guvernului. Mai mult decât atât ''chemarea la ordin” și organizarea de ședințe ilegale cu miniștrii la care Prim-miniștrii nici nu luau parte. Iar membrii cabinetului puși în situația de a lua decizii administrative importante în urma unor ''sfaturi'' imperative și ilegale ce nu veneau de la Premier. S-a produs astfel uzurparea funcției de Prim-ministru sau ministru care nu mai avea dreptul la decizii decât în urma primirii de ORDINE din partea unor persoane fără autoritatea și dreptul de a le da. Mai mult decât atât UMILIREA intenționată a miniștrilor, Secretarilor de Stat, parlamentari sau Președinți de Organizații județene în ședințe semi-private de către emisari ai Președintelui partidului.

6. Ruperea lui Dragnea după alegerile din 2016 de oamenii cerebrali și de societate organizata sub diverse forme și încercarea de ignorare sau supunere a acesteia. Schimbarea radicala a lui Dragnea în raport cu actorii sociali a dus la o rupere de societatea românească.

7. Încercarea de a ''cumpăra'' sau sclaviza zone din societatea civila, inclusiv mass media a condus la efectul previzibil de refuz a membrilor mulți sau telespectatorilor de a accepta jocuri vizibile de instaurare a unui regim autocratic.

8. Îndepărtarea profesioniștilor din zona de guvernare a condus la o ''prostituție instituțională'' rar întâlnită după '90. Haosul și politicul a devenit constanta pe care cetățenii au simțit-o. Norocul cu câțiva funcționari profesioniști și miniștri cu personalitate și voința de a face echilibru intre stăpân și propria conștiința a făcut ca PSD sa nu se duca în 4 % la aceste alegeri.

9. Confundarea comunicării guvernamentale cu cea a partidului. Precum și cenzura instalata la Palatul Victoria asupra comunicării Guvernului și miniștrilor a fost o drama pentru PSD. Interzicerea de către consilierul de imagine al PM (instalat pe post de ''comisar sovietic'' lângă Dăncilă) de exemplu unor miniștri de a da comunicate de presa după întâlnirile cu CNMR rămâne pentru mine antologic. Orgoliul și răutatea și-au dat mana și au pus PSD într-un impas. O structura cu milioane de membrii s-a simțit bulversata de atitudinea unui grup nelegitim care refuza sa recunoască cetățeanul ca partener. Evident ca acest mesaj l-am dat pana la ultimul membru și dacă veți analiza deși profesorii au primit multe avantaje procentul celor care au votat PSD este derizoriu.

10. Disperarea fragmentarii coagulării sociale: a sindicatelor, patronatelor, mediului academic a fost un alt motiv de reject din partea populației. Au fost tentative nenumărate de spargere a CNMR din partea unor frustrați puși sa decidă informal soarta tarii. Dar care au eșuat toate lamentabil, întărindu-ne în aceasta perioada. Persecutarea celor care au fost și sunt lideri în societatea românească cu marionete șantajabile sau cumpărabile este un alt motiv.

11. Complicitatea majorității partidului de dragul avantajelor și privilegiilor folosite pe post de ''politica publica'' este iarăși un alt motiv. Subordonarea înfiorătoare a actului administrativ prin cumpărarea unui număr de câteva zeci de voturi a dus la ruperea totala de baza partidului. Membrii PSD nu s-au mai simțit reprezentați, băgați în seama, consultați. Vechii apropiați ai lui Dragnea ignorați cu sclavi ce și-au văzut doar interesul lor. 12. Inventarea unui concept falimentar public : Statul Paralel. Agenda cetățenilor a fost confundata cu agenda câtorva zeci de lideri care au folosit toate mijloacele de a se apară pe probleme personale prin inventarea unui dușman imaginar. A nu se înțelege ca nu a avut efecte benefice aceasta campanie. a avut. Pentru ca Parchetul, Serviciile, Politia, Judecătorii au avut în perioada asta multe cozi de topor și oameni îmbătați de puterea primita. Iar abuzurile acestea trebuiau și trebuie pedepsite. Doar ca agenda cetățeanului nu a fost și nu este despre cât de rău o duc politicienii care fura, au furat sau sunt acuzați ca fura. Aici trebuia readusa normalitatea și atât. Marchetarea acestui mesaj ca principal mesaj al partidului a dus la decredibilizarea bunelor rezultate obținute în guvernare pe diverse planuri. Războiul cu foști aliați ai sistemului de forța a fost văzută ca un fariseism și taxata. Despre ce ar trebui PSD sa facă voi scrie mâine.

Voi lua și fiecare minister la disecat pentru ultimii 3 ani. La fel și primarii din București. Voi arata clar și cu argumente unde au fost sunt comise abuzuri și jocuri împotriva cetățenilor. Însă în final as vrea sa spun foarte clar: NU sunt de acord în ciuda tuturor relelor comise sau girate de Dragnea cu atitudinea aiuritoare a liderului sindicatelor din penitenciare la adresa lui Dragnea. Sunt declarații lipsite de orice etica și demnitate profesionala. Dragnea este acum un deținut ca oricare altul iar bășcălia și batjocura la adresa acestuia este impardonabila. Ca și dezicerea majorității camarazilor de ''îndeplinire'' a punctelor de mai sus.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.