Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile caută un bărbat misterios care are o variantă complet nouă de Covid: virusul stă foarte mult timp în organism

evaluare post-covid sanador

La începutul acestui an, Marc Johnson, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la Facultatea de Medicină a Universității din Missouri (SUA), a lansat un apel pe Twitter: "Ajutați-mă să rezolv un mister de genealogie criptică COVID."

Johnson a declarat pentru Insider că se uita într-o bază de date de mostre COVID când a dat peste o versiune nou-nouță, sau "linie de descendență", a virusului. Existau cantități masive din această tulpină unică, toate provenind de la o persoană misterioasă din Ohio.

Materialul viral a fost găsit în principal în două locuri: Orașul Columbus și la 65 de kilometri distanță, în orașul Washington Court House - Johnson spune că este posibil ca persoana să locuiască într-un oraș și să lucreze în celălalt.

Varianta de long COVID

El spune că aceasta nu este "o amenințare iminentă la adresa sănătății publice" și că persoana respectivă are probabil o formă de "long COVID" care nu este contagioasă.

Dar găsirea acestor linii genetice și identificarea persoanelor care le-au răspândit ar putea dezvălui noi indicii despre modul în care COVID suferă mutații, precum și despre motivul pentru care unele persoane devin super-derivate ale virusului pentru perioade lungi de timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.