Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Băieții deștepți' din transporturi cer statului 1 miliard de euro

Romania Libera
afaceri

Fenomenul firmelor care nu realizează lucrări dar sunt specializate pe „contestații” în transporturi continuă să prospere în România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în prezent există litigii în care diverse companii cer CNAIR aproape un miliard de euro.

„În acest moment, ştiţi care sunt claim-urile pe care le-am găsit, dar care au rămas în acelaşi cuantum de când am venit ministru, la CNAIR? Valoarea: aproape un miliard de euro, astăzi, când vorbim”, a spus ministrul, la Digi24.

Conform ministrului, în iunie se vor acorda primele certificate de bună purtare pentru firme.

„Dacă am schimbat ceva, CNAIR (...) trebuie să emită din trei în trei luni certificate de bună purtare, adică dacă şi-au făcut sau nu treaba, în cele trei luni, cum s-au angajat pe contract. Pot să vă spun că am făcut prima reziliere, pe tronsonul autostrăzii Transilvania de la Chiribiş la Biharia. Semnat contractul undeva în 2020 într-un context electoral, s-a semnat acel contract şi din 2020 până acum două săptămâni, când au hotărât cei de la CNAIR rezilierea, nu s-a întâmplat absolut nimic. Odată cu rezilierea, să ştiţi că are certificat negativ şi nu va mai putea participa la nicio licitaţie la Ministerul Transporturilor, pe următorii trei ani”, a adăugat Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.