Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei se teme de monedele digitale: Generează riscuri financiare sistemice

criptotendencia.com
monede virtuale criptomonede

Monedele digitale pot facilita tranzacţiile, dar generează riscuri privind credibilitatea şi stabilitatea, cu impact asupra întregului sistem financiar, avertizează Banca Angliei, instituţia bancară centrală din Marea Britanie, anunţând că nu a luat încă o decizie privind o monedă electronică.

Guvernul Marii Britanii şi Banca Angliei au semnalat în aprilie că analizează posibilitatea de a crea o monedă digitală oficială, pentru care ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, ar propune denumirea "Britcoin".

Însă Banca Angliei (BoE) a anunţat, luni, că nu a ajuns încă la o decizie privind introducerea unei monede digitale. "Banca nu a luat încă o decizie privind abordarea în materie de reglementare în cazul criptomonedelor sau privind introducerea unei Monede digitale a Băncii centrale în Marea Britanie. Aceste chestiuni vor trebui analizate în consultare cu Guvernul", anunţă Banca Angliei, instituţia bancară centrală din Marea Britanie, într-un document accesat de MEDIAFAX.

"Noile forme de monede digitale, furnizate public sau privat, ar fi cea mai recentă inovaţie într-un peisaj în evoluţie privind modul în care sunt făcute plăţile în economie. Ar putea contribui la plăţi mai rapide, mai ieftine şi mai eficiente. Ar avea potenţialul de a stimula incluziunea financiară. Dar pot genera şi riscuri", precizează Banca Angliei, notând că în ultimul deceniu s-au înregistrat inovaţii rapide privind efectuarea plăţilor şi că pandemia a accelerat aceste tendinţe.

"Încrederea publică în bani este un element central printre obiectivele Băncii Angliei. Reprezintă baza stabilităţii monetare şi financiare. Politica monetară încearcă să menţină stabilitatea preţurilor produselor şi serviciilor utilizate de clienţi. Stabilitatea financiară este menită să evite întreruperile în furnizarea serviciilor pe care oamenii se bazează", subliniază Banca Angliei.

"Încrederea publică în rolul lirei sterline ca monedă pentru toate tranzacţiile din economia britanică este un obiectiv central. Dacă nu sunt reglementate adecvat, monedele virtuale pot submina încrederea în bani, în plăţi şi în întregul sistem financiar", atrage atenţia Banca Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.