Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

71 biliarde de dolari în criptomonede au trecut prin 'insula blockchain' Malta

zf.ro
bitcoin criptomonede

Grupul operativ de acțiune financiară, o divizie  formată din membrii a 37 de jurisdicții și două organizații regionale, a marcat inițiativa Maltei de a atrage afaceri bazate pe criptomonede drept „problematică”.

Strategia Maltei de a deveni o enclavă globală pentru activele digitale pare să funcționeze, deși supravegherea reglementară vagă a ridicat îngrijorări cu privire la spălarea banilor și alte infracțiuni financiare.

Criptomonede în valoare de aproximativ 71 de biliarde de dolari sau 60 de biliarde de euro au trecut prin Malta de când micul stat mediteranean a adoptat pentru prima dată strategia „insulă blockchain” în 2017, a informat duminică Times of Malta. Deși Malta și-a actualizat reglementările axate pe criptografie în ultimii ani, instituțiile financiare de supraveghere financiară sunt îngrijorațe de faptul dacă regimul național de combatere a spălării banilor a fost suficient de robust.

Grupul de acțiune financiară (FATF) s-a întâlnit la Paris săptămâna trecută pentru a discuta dacă Malta ar trebui să fie inclusă pe o listă a țărilor care nu au îndeplinit obligațiile de a opri infracțiunile financiare. În mod specific, supravegherea financiară este îngrijorată de presiunea inițială a Maltei de a îmbrățișa criptomonedele în 2017 și 2018, când sectorul era mult mai puțin reglementat. Oficialii FATF și-au exprimat îngrijorarea cu privire la regimul de aplicare a legii din țară.

Citește și: Datele de la Bitcoin și Ethereum arată ce este real în poveștile de adoptare a criptomonedelor

Mai multe companii blockchain au stabilit operațiuni în Malta în 2018, inclusiv schimbul de criptomonede Binance, în așteptarea unor legi mai favorabile. Companiilor care au stabilit magazinul în țară li sa permis să funcționeze fără licență timp de până la un an. O sursă din industrie a declarat pentru Times of Malta că perioada de grație de un an a contribuit la „o explozie de tranzacții cu risc ridicat efectuate de bursele de criptomonede într-un mediu fără licență”.

Cu toate acestea, Malta este considerată în continuare o destinație favorabilă pentru firmele de cripto-active. După cum a raportat Cointelegraph, Crypto.com a achiziționat recent licența de active financiare  clasa 3 a Maltei, deschizând calea pentru o recunoaștere mai largă a criptomonedelor în întreaga Uniune Europeană.

În iunie 2020, Malta și-a extins ambițiile blockchain, pivotând spre activele digitale într-un mod mai holistic ca o modalitate de a stimula adoptarea și creșterea afacerii. „Ne îndepărtăm de insula blockchain și mai mult spre o insulă digitală, pentru că credem mai mult în această viziune holistică care include toate aspectele și componentele tehnologice”, a declarat Kearon Bruno, președintele Digital Economy Think Tank însărcinat cu creșterea portofoliului economic al Maltei. Cointelegraph la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.