Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul Permanent, spiridusii lui Mos Craciun

spiridusi

A trecut mai bine de o luna de zile de la tragicele evenimente petrecute la clubul Colectiv, evenimente care au indurerat intreaga natiune.

Din pacate marile partide parlamentare continua sa manifeste aceeasi atitudine de dispret fata de institutiile pe care le reprezinta si in final fata de cetateanul de rand.

In aceste zile noul guvern instalat la palatul Victoria a trimis in Parlament pentru dezbatere Legea bugetului pentru anul 2016.

In seara zilei de vineri, 4 decembrie am aflat ca Ministerul de Finante publicase pe website-ul institutiei proiectul de buget pentru anul 2016.

Miercuri, 9 decembrie, de la ora 14 la ora 16 au fost dezbateri la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic cu privire la proiectul de Lege a bugetului de stat 2016.

Spre deosebire de alti ani, anul acesta legea bugetului pentru anul 2016 este insotita de un “raport privind situatia macro – economica”.

Joi, 10 decembrie, am constat cu stupoare ca in calendarul privind adoptarea bugetului in Parlament este prevazuta doar o singura zi pentru depunerea de amendamente la Legea bugetului, chiar ziua de joi.

Probabil domnii si doamnele din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au avut in vedere la stabilirea programului de dezbatere si adoptare a Proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2016 si programul propriu de sarbatori.

Probabil una dintre conditiile de baza a fost ca nu cumva Legea bugetului sa interferze prea mult cu perioada de redactare a scrisorilor adresate lui Mos Craciun.

Pana la urma nimeni nu cred ca isi doreste sa “intre” cu politica in sarbatori si sa-l supere pe Mos Craciun.

Pentru acest sfarsit de an Parlamentul se va concentra doar pe “adoptarea Legii bugetului”, dezbaterea (parlamentarea) pare a nu fi necesara.

Cineva spunea ca “cine dispretuieste Parlamentul, dispretuieste profund democratia si natiunea”, avea si are foarte mare dreptate.

Dar cu acest gen de atitudine, cat de mult poti sa te abtii ?

Mihai Laurentiu, Senator - Partidul Puterii Umaniste

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.