Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin a consumat deja mai multă energie în 2021 decât a consumat în tot anul 2020 și reprezintă 0,11% din totalul deșeurilor electronice

curious.earth
bitcoin poluare criptomonede

Un nou studiu sugerează că Bitcoin a folosit deja mai multă putere până acum în acest an decât a făcut-o în tot anul 2020.

Până la sfârșitul anului, rețeaua Bitcoin va consuma 91 TW / h (terawatt-oră sau un trilion de wați pe oră) și a consumat deja mai mult decât cei 67 TW / h estimate pentru tot anul 2020, conform unui raport Bloomberg .

Cifrele precise ale consumului de energie sunt variabile și nu sunt ușor de calculat cu precizie, dar tendința este clară - acestea sunt în creștere. Indicele consumului de energie electrică Cambridge Bitcoin estimează în prezent că BTC va consuma chiar mai mult 95,68 TW / h până la sfârșitul anului. Aceasta este cam la fel ca și consumul de energie din Filipine.

Un studiu separat realizat de Science Direct a evidențiat o altă problemă - deșeurile electronice. Deșeurile electronice se referă în general la echipamentele electronice și electronice aruncate. Raportul sugerează că o tranzacție din rețeaua bitcoin produce 272 de grame de deșeuri electronice, majoritatea compuse din echipamente vechi de minerit.

Acesta a adăugat că minerii Bitcoin „parcurg o cantitate tot mai mare de hardware de scurtă durată care ar putea exacerba creșterea deșeurilor electronice globale”, adăugând că generarea anuală de e-deșeuri totalizează 30,7 kilotoni metrici din mai 2021.

Citește și Cel mai mare deținător corporativ criptografic din SUA a plătit 240 milioane USD pentru achiziționarea suplimentară de Bitcoin

Proiectând acest lucru până la sfârșitul anului, studiul a declarat:

„Bitcoin ar putea produce până la 64,4 kilotone metrice [64.400 tone] de deșeuri electronice la nivelurile de vârf ale prețului Bitcoin observate de la începutul anului 2021.”

Deșeurile electronice pe tranzacție reprezintă aproximativ jumătate din greutatea celui mai recent iPad. Dar, pentru a pune acest lucru în context, Apple însăși s-ar putea confrunta cu o problemă masivă de e-deșeuri cu peste 1,65 miliarde de dispozitive care rulează pe ecosistem începând cu anul trecut, potrivit CEO-ului Tim Cook. Acest lucru ar putea duce la 250.000 de tone metrice de deșeuri electronice atunci când acestea devin învechite conform Zdnet , conform cointelegraph.com

Bitcoin reprezintă aproximativ 0,11% din totalul global estimat pentru deșeurile electronice în 2021, ceea ce reprezintă 57,4 milioane de tone metrice, potrivit Statista .

Utilizarea energiei Bitcoin este, de asemenea, redusă în context, în funcție de perspectiva dvs. Ca procent din consumul total global de energie electrică, mineritul Bitcoin reprezintă doar 0,43%. Acest lucru este mai mic decât cel estimat de 104 TW / h utilizat de frigiderele din SUA numai conform Universității Cambridge.

Un punct de vedere mai plin de umor asupra consumului de energie al Bitcoin a fost luat de The Onion, care a spus că puterea de calcul utilizată pentru mineritul BTC salvează omenirea de la distrugere. Logica din spatele premisei sardonice este că, eliberată de cerințele miniere de criptare a computerelor din lume, altfel „cel mai probabil ar aplica acea putere de calcul către conștientizarea de sine și, în cele din urmă, exterminarea rasei umane”.

Citește și La mai puțin de șase luni de la interdicția chineză, minerii de criptomonede și-au găsit o casă nouă

În timp ce mineritul Bitcoin consumă o cantitate enormă de energie, încă de la marea migrație a minerilor din China, mai mult din acesta este regenerabilă, deoarece fermele și fabricile noi și relocate vin online în SUA și Canada și sunt alimentate cu energie verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.