Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA nu este Antena 3! (Opinie)

lupta

Știu, nu ar trebui să las să se vadă că sunt furios, un jurnalist trebuie să-și lase sentimentele la ușă când scrie o știre și să prezinte doar fapte. Te rog să nu citești acest articol dacă vrei imparțialitate. Asta nu este o știre, este revolta mea pe care s-ar putea să o simți și tu. Sau s-ar putea să te uiți mai departe doar la Antena 3.

11 copii din Argeș, cu vârste între 5 luni și 3 ani, au ajuns, săptămâna trecută, într-o stare deosebit de gravă la două spitale din București. Doi copii au murit deja. În continuare 10 bebeluşi sunt internaţi, patru fiind în stare critică. Nimeni nu știe până la această oră de unde s-au îmbolnăvit. S-au dispus controale fără niciun rezultat. Ministerul Sănătății ridică din umeri. "E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca atacă peretele vascular al organelor importante începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă", a explicat dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”, de ce suferă copiii.

În paralel explodează subiectul Antena 3. ANAF a mers la postul de televiziune și l-a notificat că în termen de 5 zile trebuie să elibereze sediul pentru a pune în executare o sentinţa penală. Antena reclamă faptul că acțiunea “a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite” precum si modul în care s-a acționat - “inclusiv prin intimidarea angajaților, vizitatorilor și a colaboratorilor aflați în sediu, care au fost legitimați, fotografiați, interogați”.

Primul caz este despre dreptul la viata si la sanatate, al doilea caz este despre libertatea de exprimare. Părinții spun că le mor copiii și nu știu de ce. Angajații Antenelor spun că ANAF-ul îi intimidează și că este un atentat la libertatea de exprimare.

Ce-i mai grav? Un copil mort sau o acțiune de intimidare a presei? Constituția României garantează dreptul cetățenilor la sănătate, la fel cum nu dă voie nimănui să pună botniță presei. Intrăm într-un teren al drepturilor fundamentale ale omului. Cum să le ierarhizezi?

BOMBA vine dacă ne uităm cum a reacționat clasa politică. În cazul bebelușilor, câteva poziții anemice. În cazul Antena 3 o adevărată frenezie. Senatul României l-a chemat de urgență pe premierul Dacian Cioloș să explice cazul care ridică semne de întrebare asupra unui posibil atentat la mass-media. O sumedenie de politicieni s-au îngrămădit să sară în ajutorul săracilor jurnaliști din România care riscă să fie prizonierii unor instituții de forță.

Da, sunt îngrijorat și eu, doar îmi câștig pâinea din presă, dar copiii morți de nu vă provoacă aceeași revoltă, domnilor politicieni?

Îl întreb pe fiecare senator și politician din România care țipă și sare să apere libertatea presei: Dacă era copilul tău între viață și moarte mai căscai ochii la Antena 3?

De ce Senatul României și cea mai mare parte a clasei politice s-au raliat într-o acțiune lăudabilă în ajutorul mass-media dar nu se comportă la fel în cazul copiilor din Argeș care la această oră se luptă pentru viața lor?

Parcă îi doare pe toți în cot de copii și nu se gândesc decât că ar putea rămâne fără sprijinul Antenei 3 în an electoral.

Și dacă Antena 3 este mai mult decât o televiziune, așa cum spune, dacă este o stare de spirit, dacă este o televiziune pentru oameni, atunci ar trebui să ancheteze cazul bebelușilor până când ANAF îi scoate cu forța în stradă. Și atunci poate că toată România va fi alături de Antena 3, prieteni și dușmani.

La ce e bună libertatea de exprimare dacă nu o folosim când avem cea mai mare nevoie de ea?

UPDATE. La nici jumătate de oră după ce am publicat articolul, un al treilea bebeluș din Argeș a murit.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.