Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Lula da Silva nu are dubii în privința faptului că va câstiga alegerile

CNN Brasil
Bolsonaro Lula

Lula da Silva, favoritul turului al doilea al prezidenţialelor din Brazilia, a recunoscut joi că avansul actualului preşedinte Jair Bolsonaro în cel mai recent sondaj este un avertisment, dar a spus că este "sigur" că va câştiga pe 30 octombrie, notează AFP, citat de Agerpres.

"Sondajul serveşte doar să ne alerteze", a spus fostul preşedinte de stânga (2003-2010) într-o conferinţă de presă la Rio de Janeiro, la o zi după publicarea sondajului Institutului Datafolha care l-a plasat în fruntea intenţiilor de vot (49%, stabil), faţă de 45% pentru Jair Bolsonaro care câştigă un punct în marja de eroare (+/- 2 puncte).

"Sunt sigur că vom câştiga alegerile", a spus el. "Mi se pare imposibil ca el (Bolsonaro) să şteargă diferenţa într-o săptămână, chiar şi cu nebuniile pe care le face şi cu minciunile pe care le spune", a adăugat fostul preşedinte.

Cu mult înainte de începerea campaniei oficiale, toate sondajele l-au arătat învingător pe Lula da Silva: în mai avea chiar un avans de 21 de puncte potrivit Datafolha. Candidatul de extremă-dreaptă a redus, însă, diferenţa la cinci puncte în primul tur de la 2 octombrie, obţinând 43% din voturi, o diferenţă mult mai mică decât cea preconizată de sondaje.

Cu 10 zile înainte de vot, finaliştii trebuie să încerce să-i convingă pe alegătorii indecişi (1%) şi pe cei care spun că vor vota alb sau nul (4%). "Luptăm pentru acest aşa-zis vot de abţinere, al celor care nu s-au dus la vot (...), pentru că alegerile sunt foarte strânse, numărul persoanelor pe care trebuie să le convingem este din ce în ce mai redus", a explicat Lula da Silva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.