Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul ce a lăsat în LIBERTATE lotul PSD Arad și ce ar fi vrut achitarea Alinei Bica, în completul care va ANALIZA contestația DNA în cazul Elenei Udrea

https://www.luju.ro/
alexandra rus judecatoare

Traseul judiciar al Elenei Udrea cunoaște și momente favorabile. Unul ar fi legat de contestația DNA care se va judeca în 11 martie la instanța supremă.

Mai precis, este vorba despre unul dintre magistrații din completul de trei la care, în mod aleatoriu, a ajuns această contestație, respectiv judecătoarea Alexandra Iuliana Rus.

Ceilalți judecători care fac parte din acest complet sunt Aida Popa și Dan Andrei Enescu, ambii magistrați cunoscuți în sfera de activitate ca profesioniști fermi în luarea deciziilor.

Citește și: INDULGENȚĂ. Judecătorul lotului PSD Arad ADMITE GRAVITATEA FAPTELOR dar măsura fermă nu e neapărat necesară - Spune că o secretară din PSD nu a recunoscut nimic

Magistratul ICCJ Alexandra Iuliana Rus este cel care la momentul judecării propunerii de arestare preventivă a opt persoane inculpate în mega dosarul de corupție generalizată ce viza modalitatea de finanțare a PSD Arad, a stabilit cercetarea acestora în libertate.

Același magistrat este cel care  a făcut opinie separată în dosarul de mare corupție al fostei șef a DIICOT, Alina Bica, persoană împreună cu care Elena Udrea a petrecut timp în Costa Rica după fuga sa din țară.

La momentul stabilirii verdictului în cazul Alinei Bica magistratul Rus a opinat separat în sensul achitării fostului șef al DIICOT.

Citește și: CONTRADICȚIE! Lotul PSD Arad a fost eliberat pentru că nu s-ar fi dovedit că se sustrage de la anchetă - 'Pă burtă! Pă burtă frate, toată lumea!'

La acea vreme fosta șefă a DIICOT a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru modul în care l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

DNA arăta la momentul trimiterii sale în judecată că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Bica le-a cerut subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

Un alt moment de clemență al acestui magistrat de la ICCJ este cel din dosarul angajărilor ilegale al lui Liviu Dragnea, când magistratul Rus a făcut opinie separată în faza completului de cinci judecători și a stabilit singular restituirea dosarului la prima instanță pentru rejudecarea sa integrală.

Ceilalți patru magistrați, respectiv Rodica Aida Popa, fost vicepreședinte al Înaltei Curți, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera și Simona Encean, au stabilit la acea vreme condamnarea definitivă a fostului șef al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.