Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca să nu se repete episodul de până acum, Franța le cere colegelor din UE să se trezească și să dea bani pentru viitoarea generație de vaccinuri anti-COVID-19

open Democracy
vaccin europa UE

Franţa face apel la europeni să mobilizeze "până în vară miliardele de euro" necesare punerii la punct a vaccinurilor anti-COVID de a doua generaţie dacă nu vor să rămână din nou în urmă pe scena internaţională, relatează AFP.

"Am fi foarte inspiraţi dacă ar exista în săptămânile care urmează (...) o formă de conferinţă europeană unde să se strângă mijloace financiare rapide", a declarat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

"Mi se pare că până în vară trebuie să avem o iniţiativă de această natură", a insistat el în faţa Comisiei de afaceri europene a Senatului.

"Trebuie să cheltuim mulţi bani pentru aceste vaccinuri de a doua generaţie (...) probabil mai multe miliarde de euro minimum", a estimat Clément Beaune, reamintind că SUA au cheltuit 14 miliarde de euro la nivel federal pentru ultima etapă a realizării de vaccinuri de primă generaţie.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Cele de a doua generaţie ar trebui să facă faţă altor variante de coronavirus, potenţial mai contagioase şi mai rezistente.

UE dispune de "câteva buzunare de finanţare", a dezvăluit Clément Beaune, făcând referire la "noul buget de sănătate de cinci miliarde de euro" şi la un buget de cercetare de "aproape 100 de miliarde". Trebuie să mobilizăm, de asemenea, şi mijloacele naţionale, a spus el.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

UE a întâmpinat dificultăţi în a dezvolta şi produce prima generaţie de vaccinuri, ceea ce i-a permis să deruleze cu sincope campania actuală de vaccinare, spre deosebire de SUA şi Regatul Unit.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.