Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căldura verii și razele ultraviolete nu ne scapă de infectarea cu coronavirus, spun cercetătorii

Wikipedia
alergiile de primavara

Numărul cazurilor de Covid-19 ar putea să scadă în sezonul cald, dar nu foarte mult, este părerea unor cercetători americani, care au studiat efectele temperaturii, precipitațiilor și luminii solare (indicele UV) asupra numărului de cazuri Covid-19 din Statele Unite, potrivit 360medical.ro.

Oamenii de știință de la Spitalul Mount Auburn din Cambridge au descoperit că rata infecțiilor a scăzut pe măsură ce temperaturile s-au încălzit până la 11 grade Celsius. Dar reducerile au fost modeste peste acest prag de temperatură. Un indice UV mai mare a încetinit, de asemenea, cazurile noi, dar efectul a fost modest, iar ploaia nu a avut niciun efect, a constatat studiul.

„Pe baza analizei noastre, putem spune că este puțin probabil ca transmiterea bolii să încetinească dramatic în lunile de vară, doar de la creșterea temperaturii singure”, a declarat dr. Shiv Sehra, primul autor al studiului.

Acesta a raportat că a văzut cele mai puține cazuri noi în zilele în care temperatura a crescut cu 10 grade Celsius. Cele mai mari rate de infecție au fost raportate atunci când temperaturile au scăzut sub – 1 grad Celsius.

Citește și: Avea Porche Cayenne şi BMW X5 conduse de şofer - Mărturiile auzite de judecătorii CAB înainte de verdictul definitiv în dosarul ex-colonelului SRI

Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA prevăd că pandemia se poate agrava toamna și iarna pe măsură ce temperaturile scad. „Rezultatele noastre sunt în conformitate cu aceste predicții”, a precizat Sehra, potrivit revistei Clinical Infectious Diseases, în care a fost publicat studiul.

Recent cercetătorii australieni susțineau că există o asociere între umiditatea scăzută și o creștere a cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Un studiu efectuat de Universitatea din Sydney a scos la iveală că scăderea umidității cu 1% poate crește numărul cazurilor de Covid-19 cu 6%.

,,COVID-19 va fi probabil o boală sezonieră care reapare în perioade cu umiditate mai mică. Trebuie să ne gândim că dacă este iarnă, ar putea fi COVID-19″, a spus profesorul Michael Ward, epidemiolog la Școala de Științe Veterinare de la Universitatea din Sydney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.