Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ai ajuns la fundul sacului

alexandru petria

Ce te faci când ai ajuns la fundul sacului? Sau la ceea ce crezi că e fundul sacului, răvășit de ideea lipsei perspectivelor și de deziluzionările suferite? Vârsta de 40 de ani te obligă la autoevaluări. Profesionale, erotice, de care mai vrei. Ce alternative ai de acum înainte, ca să nu-ți pierzi demnitatea, măcar în propriii ochi, ca să-ți conservi resturile de puritate din suflet? Romanul ”În gaură”, de Arthur Suciu, apărut la editura Adenium, după cum vă puteți da seama și din titlul, vorbește despre aceste chestiuni, dar n-are pretenția să ofere și răspunsuri, din fericire.

Cartea are parfum de verosimilitate, te duce cu gândul la existențialiști. Cât e adevăr și cât e fictiune contează mai puțin, este important că Suciu a reușit să dea un text fără stridențe, contras în substanța lui ca un arc, scris foarte bine, fără descrieri inutile, laconicitatea întreținând forța story-ului.

”În gaură” e genul de roman pe care nu-l lași din mână până nu-l termini, iar la final îți pare rău că nu a fost mai lung.

Consultant politic de meserie, autorul descrie mediul politichiei românești, precum prinzi iepurii și căprioarele în lumina farurilor mașinii de vânătoare. Numai că nu stă cu mâna pe armă ca să judece, doar narează, cum nici politicienii nu sunt nevinovați ca iepurii și căprioarele și ar merita destui aruncătoare de flăcări pe urmele lor. Cine vrea să descopere personaje cu corespondent în realitatea imediată, are ocazia. Amatorii de picanterii n-o să fie dezamăgiți. Și din cele politice prin gaura cheii, și din cele cu turnura sexualității.

Am citit ”În gaură” cu plăcere. La urma urmei, pentru mine asta contează în literatură.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.