Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când devin infecțiile respiratorii o urgență medicală?

Radu Pop
infectii respiratorii sanador

Infecțiile respiratorii sunt frecvente în sezonul rece, iar anul acesta se înregistrează mai multe forme severe de viroze, comparativ cu anii precedenți. Cei mai expuși riscului de îmbolnăvire sunt copiii mici, dar și vârstnicii sau bolnavii cronici, care pot dezvolta puseuri acute în această perioadă. Manifestările și gradul de severitate variază de la o persoană la alta. Trebuie știut însă că, netratate corespunzător, infecțiile respiratorii se pot complica și pot crea probleme serioase, mai ales pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

O atenție deosebită trebuie să o acorde mai ales persoanele cu afecțiuni cronice –  în special pulmonare sau cardiovasculare, a căror stare de sănătate se poate agrava rapid. Astfel, dacă febra este mare, nu cedează cu un tratament antitermic obișnuit, dacă tusea este persistentă și zgomotoasă și dacă apar dificultăți de respirație, atunci prezentarea cât mai rapidă într-un Compartiment de Primiri Urgențe, pentru consult și investigații de specialitate, este esențială.

Pentru stabilirea diagnosticului, medicii specializați în medicină de urgență pot recomanda efectuarea unor analize de sânge și a unor investigații imagistice, dar pot indica și alte teste specifice: bronhoscopie, spirometrie, dozarea gazelor sanguine din sânge, panel respirator.

După stabilizarea pacientului și punerea unui diagnostic, bolnavul poate fi trimis acasă, urmând să respecte tratamentul prescris de medic, sau poate fi internat în spital, dacă starea lui este gravă sau dacă afecțiunile cronice de care suferă se pot complica în urma infecției respiratorii.

Compartimentul de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR asigură nonstop, pentru adulți și copii, îngrijiri rapide și competente pentru urgențele medicale și dispune, de asemenea, de o flotă proprie de ambulanțe, pentru transportul pacientului la spital, rapid și în siguranță. Pacienții care se adresează Compartimentului de Primiri Urgențe au acces la un laborator de analize medicale și la investigații imagistice disponibile 24 de ore din 24, esențiale pentru stabilirea unui diagnostic corect, în timp record.

De asemenea, persoanele care se adresează în urgență Spitalului Clinic SANADOR beneficiază, la nevoie, și de consultații interdisciplinare asigurate de cele 21 de linii de gardă care funcționează nonstop, de medici empatici, cu experiență îndelungată în diferite specialități medicale sau chirurgicale.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afectare pulmonară care necesită internare primesc toate îngrijirile necesare, până la vindecare. Tratamentul constă, în funcție de severitatea bolii, în administrarea de oxigen, antibiotice, antiinflamatoare și alte medicamente care asigură bronhodilatație și ușurează astfel respirația. În cazul în care starea unui bolnav se agravează și apare insuficiența respiratorie, echipa medicală specializată în terapie intensivă va interveni imediat, ca să asigure suport ventilator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.