Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capăt de drum pentru forțele armate ruse - Expert militar ucrainean: Se închide posibilitatea unui atac asupra Odesei

Twitter
odesa sudul ucraina

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov consideră că pierderea de către armata rusă a capului de pod de pe malul drept al râului Nipru închide, practic, problema unei noi ofensive asupra orașului-port Odesa.

"Debarcarea este imposibilă, deoarece coasta este păzită de complexe precum 'Harpoon' și 'Neptun'. Înainte de începerea 'acordului cerealelor', am curățat apele din nord-vestul Mării Negre de mijloacele de spionaj ale Federației Ruse. Platformele cu stații radar au fost distruse. Navele au plecat dincolo de raza de acțiune a sistemelor de rachete 'Harpoon' și 'Neptun'. Iar astăzi, apele sunt libere" - a remarcat Jdanov, potrivit căruia zona respectivă nu mai este afectată de acţiuni ale Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Citește și:  Video| 'În așteptarea războiului nuclear' - Imagini sinistre difuzate la televiziunea lui Putin

Jdanov a mai explicat că Federația Rusă nu va putea profita nici de zonele deminate înainte de intrarea în vigoare a "acordului cerealelor", zona de costă fiind supravegheată non-stop de rachete Harpoon şi Neptun, care așteaptă ca navele rusești să intre în raza lor de acțiune, conform Rador.

"Rusia nu poate profita de această situație. Mai ales că avem posibilitatea de a instala aceste 'câmpuri minate'. Deși cred că înţelegerile privind cerealele vor continua" - a adăugat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.