Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce lapte bem în timpul postului

lapte
Dacă ţineţi post sau doar doriţi o schimbare în meniu, nu este obligatoriu să renunţaţi la lapte. Laptele vegetal poate fi o variantă pe care o puteţi lua în calcul drept alternativă la laptele de vacă.  Gustarte.ro prezintă însă o listă cu variantele pentru care puteţi opta.

Citeşte şi: Pleşoianu îndeamnă la PROTESTE masive. Mesaj dur către SUA şi Bruxelles: 'E timpul să ne hotărâm ce țară vrem să fim: o ANEXĂ sau o ţară DEMNĂ...' .

Lapte de migdale

Laptele de migdale este o alternativă cremoasă şi delicioasă la laptele de vacă. Este bogat în proteine, dar nu conţine colesterol. Laptele de soia se poate găsi în comerţ în mai multe variante: îndulcit, neîndulcit, simplu, cu vanilie, cu ciocolată sau cu alte arome, îmbogăţit cu vitamine şi minerale.

Dacă doreşti poţi face şi acasă lapte de migdale. Nu este deloc greu. Trebuie doar să laşi migdalele la înmuiat peste noapte sau pentru două zile, apoi să scurgi apa. Migdalele se pun în blender cu apă proaspătă şi se mixează până când devin lapte. Cu cât sunt lăsate mai mult la înmuiat cu atât laptele va fi mai cremos. Din aproximativ 80 g de migdale vei obţine o cană de lapte.

Din punct de vedere nutritiv, laptele de migdale este benefic pentru sănătatea pielii şi a părului, fiind bogat în vitamina E. De asemenea, datorită contităţii destul de mari de vitamina B1 face bine şi sănătăţii psihice.

Laptele de migdale poate fi folosit pentru a înlocui laptele de vacă din aproape orice produs. Este rezistent la tratament termic, însă este bine să nu depăşeşti 60 grade Celsius. Adăugat în pâine îi dă o savoare deosebită.

Laptele de cocos

Laptele de cocos este bogat în grăsimi sănătoase, fiind unul dintre ingredientele de bază ale gastronomiei asiatice. Pentru a obţine acasă lapte de cocos trebuie să fierbi pulpă de nucă de cocos răzuită şi apoi să strecori conţinutul. Vei obţine o băutură cremoasă şi aromată care poate fi folosită pentru sosuri, supe, fripturi, prăjituri sau îngheţată. Practic poţi face cu el tot ce vrei. Chiar şi iaurt, unt, smântână din cocos.

Nu numai că este gustos, dar laptele de cocos ne ajută şi să fim sănătoşi. Conţine grăsimi benefice, acid lauric, folosit cu uşurinţă de organism pentru a fi transformat în energie. Colesterolul pe care îl conţine este bun şi de aceea laptele de cocos ajută chiar la stabilizarea tensiunii arteriale

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE: Caii jandarmeriei, AGRESAŢI la protest. Instituţia caută făptaşii - VIDEO

Laptele de cânepă

Laptele de cânepă este bogat în Omega 3 şi Omega 6 , dar mai ales în proteine care sunt uşor de digerat. Se poate obţine foarte uşor acasă prin înmuierea seminţelor în apă şi mixarea lor în blender a doua zi. Laptele de cânepă este printre puţinele alternative la laptele de vacă ce are în compoziţie şi calciu, atât de necesar pentru păstrarea sănătăţii oaselor şi dinţilor. Din lista de vitamine şi minerale ale laptelui de cânepă nu lipsesc magneziul, fosforul,vitamina D, B12. Poate înlocui laptele de vacă în orice reţetă.

Laptele de ovăz

Laptele de ovăz păstrează mare parte din beneficiile de sănătate ale plantei din care este extras. Este bogat în proteine şi ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, este excelent pentru păstrarea sănătăţii părului şi a pielii.

Laptele de orez

Laptele de orez este cel mai uşor digerabil, fiind alternativa cea mai la îndemână pentru cei care au alergii alimentare. Totuşi, nu are niciun fel de grăsimi şi nici proteine, ceea ce îl face nepotrivit pentru gătit. Cel mai des este utilizat ca băutură sau la micul dejun alături de cereale. Se mai poate folosi în diverse sosuri sau supe datorită faptului că este destul de dulce.

Laptele de soia

Laptele de soia este cel mai popular tip de lapte vegetal. Se găseşte într-o mulţime de variante şi arome, îmbogăţit cu vitamine şi minerale. Totuşi, este bine să alegeţi produse realizate din boabe de soia din culturi organice, pentru a vă asigura că nu au fost folosite pesticide sau că soia nu a fost modificată genetic.

Laptele de soia de calitate are cu 75% mai mulţi antioxidanţi decât laptele de vacă. Vestea şi mai bună este că poate înlocui laptele de origine animală în absolut orice reţetă, mai ales că este stabil la temperaturi înalte. În produsele de cofetărie se comportă bine datorită conţinutului ridicat de proteine.

Din lapte de soia se pot face iaurt sau lapte bătut.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Liberalii cer declaraţie COMUNĂ a Parlamentului pe mesajul Departamentului de Stat al SUA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.