Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce n-ai aflat despre recepția de Ziua Europei și vizita lui Dăncilă la Vatican. O SĂPTĂMÂNĂ SPALĂ PE ALTA (7-13 MAI)/ PAMFLET

papa pamflet

Cele mai importante ştiri din săptămâna 7-13 mai... şi "ştirile" care le-au scăpat tuturor:

PSD a depus la Senat un proiect extrem de stufos de modificare a legii alegerilor prezidențiale. Una dintre principalele modificări va permite organizarea de campanii electorale în școli.

Multe discursuri ale politicienilor aflați în campanie electorală în școli vor începe cu „Trebuie să iau o piatră în gură!” sau „Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea să ajung  într-un astfel de loc!”.

Pesediștii se joacă de-a good cop, bad cop? Senatorii PSD propun organizarea de campanii electorale în școli. Dat fiind că alegerile pentru președinție vor avea loc iarna, Firea va închide școlile.

Liviu Dragnea, despre gălățeanul care i-a adus o navetă de bere: „M-a impresionat, mi-a răspuns la multe întrebări”. Bărbatul din Galaţi a refuzat să mânânce mici.

Surse din anturajul gălățeanului ne-au declarat că acesta n-a putut să mănânce mici pentru că obișnuiește să folosească tacâmuri, iar Dragnea le-a furat înainte ca el să apuce să se așeze la masă. Președintele Camerei Deputaților a reacționat din reflex, amuzându-se mai târziu în sinea sa, după ce  și-a dat seama că furculița și cuțitul erau ale lui.

Pe 9 mai a fost serbată Ziua Europei.

Băsescu explică de ce a devenit eurosceptic: „Am sărbătorit în fiecare an Ziua Europei, dar n-a dat niciodată de băut!”

Tăriceanu explică de ce este eurofil: „Cele 12 stele galbene ale steagului UE formează o verighetă imaginară.”

Pentru prima dată, politicienii și jurnaliștii care au fost finanțați de Niro nu se dezic de afacerile acestuia: Au urat „la mulți ani” Europei.

Liderii PSD au mers in corpore la Cotroceni, acolo unde președintele găzduiește o recepție cu ocazia Zilei Europei. Pentru că erau foarte mulți, cei de la PSD au preferat să plece cu un autobuz de la Palatul Parlamentului spre Cotroceni. Imaginile au fost făcute publice de Gabriela Firea, pe pagina personală de Facebook.

Pentru a își convinge colegii să meargă cu autobuzul, Firea le-a dat liber controlorilor RATB.

Firea a fost la Palatul Cotroceni, la recepția organizată de Administrația Prezidențială de Ziua Europei! Însă, la ceremonie a fost un mare scandal. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost scoasă din zona destinată membrilor Guvernului, unde era alături de celelalte femei ministru, și mutată în zona destinată foștilor președinți ai României. Firea a spus că ajunsă în zona în care i s-a recomandat a constatat că, deși toată lumea avea un bilețel cu numele său trecut, ea nu avea așa ceva.

Acesta nu a fost singurul moment inedit de la recepția organizată cu Ziua Europei.

Pe bilețulul rezervat premierului, numele a fost scris greșit. În loc de Viorica Dăncilă, președintele a scris Demisia Dăncilă. Pentru că n-avea ce altceva să citească, șeful guvernului a recitit de câteva sute de ori textul Demisia Dăncilă în timpul evenimentului.

După ce i-a dat valetului de la Palatul Prezidențial cheile mașinii sale, Dragnea a sunat la poliție să raporteze un BMW care circulă fără ITP în zona Cotroceni.

Organizatorii evenimentului l-au direcționat pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, către zona dedicată ospătarilor.

Iohannis i-a spus lui Carmen Dan să se simtă ca acasă, așa că ministrul de Interne s-a așezat pe scenă, fiind singurul loc în care a găsit un microfon.

Deși a fost o recepție dedicată Zilei Europei, Băsescu a crezut că este Ziua Africii. Imediat ce a aflat că e open bar, fostul președinte a făcut ceilalți invitați să se simtă ca în Sahara.

Este workaholic? În timpul discursului lui Iohannis, Goțiu n-a putut renunța la obiceiurile care l-au făcut remarcat în Parlament: s-a așezat pe o bancă și a ațipit.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de penali în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în luna februarie.

CNCD explică decizia luată: „Mereu ne-am dorit o bancnotă de 2000 de lei cu eclipsa!”

Guvernul le transmite un mesaj ferm SUA: „România rămâne un partener solid!”

Mesajul i-a liniștit pe americani! În perioada în care guvernul a fost condus de Tudose, aceștia s-au temut că România poate deveni un partener lichid.

Daea a făcut piaţa în Târgovişte, de unde a cumpărat cașcaval afumat.

Daea își motivează gestul: „Am fost curios să încerc acest tip de cașcaval pentru că toată ziua aud oameni care atunci când vorbesc despre mine, întreabă: «A fumat ceva?»”

Dacian Cioloş şi Anca Dragu, membri fondatori ai RO+, s-au aflat joi în Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitate), unde au discutat cu bucureştenii în vederea completării chestionarelor pentru campania de consultare publică „Întrebăm România împreună”.

Adolescenții sunt încântați de campania lansată de România 100. „Mereu mi-am dorit să răspund la întrebările din oracolul lui Cioloș”, ne-a declarat o liceană din București.

Dăncilă: „În An Centenar dorim ca şi Tarom să prindă aripi.”

Nu a fost doar o declarație de presă! Pentru că este omul faptelor, premierul a stat la coadă la KFC și a comandat un meniu cu aripioare pentru Tarom.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, în audienţă privată de către Papa Francisc. Premierul Viorica Dăncilă a primit în dar de la Papa Francisc trei cărţi.

„Știu că Dăncilă e o cititoare înrăită!”, și-a motivat Papa gestul.

În schimb, Dăncilă și-a arătat dezamăgirea față de gestul Papei: „M-a păcălit că sunt cărți de bucate!”

Viorica Dăncilă i-a dat Papei un set de semințe.

Dăncilă, discurs impresionant atunci când i-a oferit semințele Papei: „Sunt ultimele, domnu'! Luați-le să pot merge și eu acasă!”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, după întâlnire cu Papa Francisc, o vizită a Suveranului Pontif în România, care ar urma să aibă loc la începutul anului viitor. Vaticanul dezminte această informaţie.

Surse guvernamentale ne-au explicat de unde a pornit neînțelegerea. Dăncilă l-a invitat pe Papa să-i întoarcă vizita, acesta a acceptat, dar urmează ca premierul să-i transmită unde o să se afle la începutul anului viitor: în România sau în Costa Rica.

Hrebenciuc, Chiuariu, Ponta, Șova și Greblă au fost achitați în ultima săptămână.

Surse din anturajul lui Joaquin „El Chapo” Guzman Loera ne-au declarat că celebrul traficant de droguri speră ca DNA să-i facă și lui un dosar beton, aceasta fiind singura lui șansă pentru a putea scăpa de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.