Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank a lansat creditul ipotecar 'Casa Mea Verde'. Care sunt locuințele eligibile

economica.net
prima casa

CEC Bank a anunțat joi lansarea unui credit imobiliar intitulat 'Casa Mea Verde', destinat achiziţionării/construirii de locuinţe eficiente energetic, cu o dobândă redusă şi fără comision de analiză.

Creditele ipotecare CEC Bank Casa Mea Verde sunt disponibile atât în varianta cu dobândă variabilă, cât şi în varianta cu dobândă fixă în primii 5 ani. Pot fi accesate pentru achiziţia de locuinţe ale căror autorizaţie de construire a fost emisă după 1 ianuarie 2021 şi care au un consum energetic anual sub 162 kw/mp, conform certificatului energetic.

Astfel, cu o rată de 1.868 de lei lunar, un client care îşi încasează veniturile prin CEC Bank poate contracta un credit pentru o locuinţă eficientă energetic de 350.000 lei (echivalent ~70.000 euro), pe 25 de ani, suma totală de rambursat ridicându-se la 542.203 lei.

Dobânzile pentru creditele ipotecare Casa Mea Verde de la CEC Bank pornesc, pentru clienţii care îşi încasează veniturile la bancă, de la 3,37%/an (IRCC+2,2, în cazul creditelor cu dobândă variabilă), respectiv de la 4,40%/an în cazul celor cu dobândă fixă în primii 5 ani, la care se adaugă un comision de administrare lunar de 0,04% din soldul creditului. Pentru clienţii care nu-şi încasează veniturile prin CEC Bank, dobânzile sunt cu 0,2 puncte procentuale mai mari.

Achiziţia unei locuinţe eficiente energetic aduce nu doar dobânzi mai mici, ci şi cheltuieli de încălzire la jumătate faţă de o locuinţă veche. Astfel, la nivelul actual al preţurilor de piaţă ale gazului, în cazul unui apartament de 60 de metri pătraţi, economiile anuale la încălzire pot ajunge la 4.125 lei şi peste 20.000 de euro (103.125 lei) pe o perioadă de 25 de ani. Calculul a fost făcut pornind de la un consum mediu anual pentru încălzire de 125 de kwh/mp, aferent unei locuinţe verzi, la jumătate faţă de consumul cu încălzirea unui apartament din clasa C (250 kwh/mp/an), categorie în care se încadrează majoritatea locuinţelor vechi din România.

Cheltuielile cu locuinţa şi utilităţile au a doua cea mai mare pondere în bugetul familiilor (peste 17%), după cheltuielile alimentare (peste 30%). Iar ponderea cea mai mare în consum o are încălzirea, care reprezintă între 55% şi 80% din totalul energiei consumate. Pentru a se încadra în standardele de clădire verde, locuinţele trebuie să aibă pierderi de energie cât mai reduse, prin izolarea şi anveloparea corespunzătoare şi să dispună de sisteme de încălzire cu eficienţă ridicată.

Fondată în 1864, CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.