Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai căutați angajați ai momentului în România: mii de anunțuri cu locuri de muncă

edway.edu.au
angajati

Cei mai căutaţi angajaţi din piaţa locală de muncă sunt inginerii, meseriaşii, constructorii, şoferii şi curierii, arată indexul locurilor de muncă OLX.

Cele mai căutate meserii în luna martie a acestui an în funcţie de numărul de anun­ţuri postate de anga­jatori au fost cele de in­gineri, meseriaşi, constructori, cu un nu­măr de 13.355 de anunţuri, scrie Ziarul Financiar.

Numărul este în creş­tere cu 20% faţă de luna prece­dentă şi cu 32% faţă de aceeaşi lună din anul 2020, conform datelor de la platforma OLX, informează Mediafax.

„În martie 2021, piaţa a revenit în general la nivelurile prepandemie în ceea ce priveşte oferta de locuri de muncă. Cu toate acestea, există o schimbare majoră în sectoare, deoarece unele au mai multe oferte faţă de perioada prepandemie, iar altele încă se luptă pentru recuperare“, a explicat Mihail Dimitrov, business manager în cadrul OLX Locuri de muncă.

După ingineri, meseriași, constructori, cei mai doriţi angajaţi sunt lucrătorii din producţie – depozit – logistică, iar pe a treia poziţie sunt cei din categoria şoferi – servicii auto - curierat.

În medie, salariile din categoriile ingineri, meseriaşi, constructori sunt de puţin peste 800 de euro, cele ale şoferilor, ale angajaţilor din servicii auto sau curierat ajung şi la 1.107 euro, iar angajaţii din producţie şi logistică câştigă circa 500 de euro lunar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.