Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clipa astrala a lui Vali Zgonea, presedintele PSD

Ovidiu Raetchi Picture

Zgonea se pregateste de cateva luni sa devina presedintele PSD.

S-a pozitionat extrem de atent in relatia cu ambasadele straine, incercand mereu sa se disocieze de bazaconiile Mao Zedong style ale lui Tariceanu (Revolutia Culturala, Comisia pentru Evaluarea Democratiei, lucruri de gen); s-a ferit de atacuri la adresa Justitiei si de frecusuri cu DNA; l-a aparat si periat pe Ponta, dar cu masura, fara accentele de bocitoare senzuala ale Rovanei Plumb; a dat mereu semnale spre Cotroceni si partenerii strategici ca el e om de inteles si negociere; ca o dovada in acest sens, a pus umarul, pe sest si cu abilitate, la inscaunarea lui MRU in fruntea SIE, refuzand sa aplice strategiile de blocare la care, ca presedinte de sedinta, ar fi avut acces.

Vali Zgonea este solutia corecta de avarie pentru PSD in acest moment. Pentru ca PSD are nevoie azi de un lider cu cazier curat (altfel Dragnea lua deja partidul), frecventabil diplomatic si acceptat de Cotroceni in negocierile pentru a identifica o solutie prin care Romania sa scape totusi rapid de rusinea de a avea un urmarit penal, cu sechestru pe avere, in fruntea Executivului.

Chiar daca o parte din partid, blocata in logica tampa de campanie “Johannis e omul lui Basescu”, refuza inca sa inteleaga acest lucru, este esential pentru PSD sa participe cat mai rapid si mai pregnant – cu o putere cat mai mare de negociere, asadar – la caderea Guvernului Ponta printr-o solutie de compromis care sa salveze partidul de la disolutie. Iar Zgonea si-a pregatit atent acest moment, fiind cel care – cu sprijinul de aparat al lui Dragnea – va cere increderea colegilor din PSD pentru un mandat de negociere cu Iohannis cu doua variante de lucru:

  1. Guvern de uniune sau cu premier technocrat pana la alegeri, astfel incat PSD sa pastreze o serie de posturi cheie pentru infrastructura lui Dragnea in administratia central si locala.
  2. Iesirea PSD de la Guvernare cu pastrarea posturilor in administratia locala.

A doua optiune – “Plumb - noi ii suntem loiali premierului Ponta” – nu mai poate avea castig de cauza in fata unor oameni politici harsiti si lucizi, cum sunt totusi pesedistii din teritoriu.

Vali Zgonea va deveni asadar liderul PSD si cel care va decide, la masa tratativelor, destinul Guvernului Romaniei. Pana la urma, Mihai Viteazul ar fi mandru de el.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.