Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Fermierilor Români continuă pentru al treilea an consecutiv programul 'Tineri Lideri pentru Agricultură'

Facebook/Rodbun Grup
combina treiera agricultura

Clubul Fermierilor Români continuă pentru al treilea an consecutiv programul "Tineri Lideri pentru Agricultură", unde sunt înscrişi 60 de tineri fermieri dornici să-şi dezvolte afaceri agricole şi să se implice în reprezentarea fermierilor în relaţia cu autorităţile din România şi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Programul pregăteşte generaţiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri şi în comunitate, dar şi pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles.

Astfel, Grupul Agricover susţine financiar cursurile pentru toţi cei 60 de participanţi. Totodată, acordă 15 burse complete, dintre care 8 sunt pentru tineri fermieri din Republica Moldova.

"Tinerii antreprenori pe care îi formăm în programul Tineri Lideri pentru Agricultură trebuie să fie conştienţi că sunt parte a unui proces de transformare a României, că fac parte dintr-o elită care trebuie să-şi asume rolul de a conduce această tranformare a agriculturii româneşti. În programul de pregătire organizat de Club aducem împreună oameni, idei, resurse şi oferim tinerilor un paşaport pentru succesiunea şi continuitatea afacerilor de familie. Modelăm aceşti tineri în vectori ai modernizării şi ne bazăm pe potenţialul lor, pe care îl amplificăm, şi pe disponibilitatea lor de a se implica şi de a dărui comunităţii din care fac parte, în mod responsabil, asumat", declară Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

Acesta a subliniat că sunt 47 de absolvenţi care sunt implicaţi în afacerile de familie, unii dintre ei au preluat deja afacerea de la părinţi, iar alţii au lansat noi linii de business.

"Acestor tineri li se alătură cei 60 de fermieri recrutaţi din toate regiunile României, inclusiv cei 8 fermieri din Republica Moldova, şi astfel continuăm să dezvoltăm comunitatea de tineri lideri pe care o formăm în jurul Clubului Fermierilor Români, pentru a declanşa schimbarea în agricultura românească", a precizat Ciolacu.

Clubul Fermierilor Români apreciază iniţiativa Grupului Agricover care susţine integral cheltuielile de şcolarizare pentru toţi cei 60 de participanţi din seria 2021-2022, în cadrul acţiunilor sale de responsabilitate socială. Grupul Agricover acordă burse complete unui număr de 15 tineri dintre participanţii la program, acoperind costurile cursurilor şi cheltuielile de cazare, masă şi transport.

"Agricover susţine agricultura românească prin crearea cadrului pentru dezvoltarea liderilor de mâine şi investeşte în formarea tinerilor fermieri care vor asigura succesiunea şi continuitatea fermelor din România. Susţinem generaţiile următoare de fermieri care se implică în ferme alături de părinţii lor şi avem încredere că vor accelera procesele de inovaţie şi modernizare din agricultură. Pe parcursul următorilor ani, până în 2028, ne propunem să facilităm formarea profesională a unui număr de 1000 de tineri, un obiectiv asumat la nivelul grupului, prin care credem cu putere că vom asigura o bază solidă a schimbului de generaţii de care agricultura românească are nevoie, pentru un management performant al afacerilor agricole", a precizat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding SA.

Programul "Tineri Lideri pentru Agricultură" este dezvoltat de Clubul Fermierilor Români împreună cu Fundaţia Leaders, integrator al programului, şi are ca parteneri educaţionali companii de training renumite şi apreciate în România.

De asemenea, tinerii vor avea ca obiectiv să dezvolte un plan de afacere personalizat pentru ferma lor şi un plan individual de carieră, sub atenta coordonare a celor mai buni traineri şi specialişti din program.

Programul pregăteşte noua generaţie de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, pentru a creşte competitivitatea în acest domeniu şi pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

Potrivit sursei citate, în program se pot înscrie tineri cu vârsta până la 35 ani, absolvenţi de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniţi din familii de fermieri, dornici să-şi dezvolte competenţele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei şi să se implice în comunitate. În program se pot înscrie tineri indiferent de facultatea absolvită, mărimea fermei sau tipul de afacere agricolă. Este necesar ca exploataţia agricolă să fie înscrisă la APIA.

Programul cuprinde cursuri de 1-3 zile, de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare şi vorbire în public; diplomaţie şi protocol; vânzare şi tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; succesiunea afacerii; asigurări agricole; comerţul cu cereale; reforma PAC şi Pactul Ecologic European; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activităţi practice şi studii de caz, iar transferul de cunoştinţe, metode şi concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

În funcţie de interes, participanţii la program se pot înscrie la stagiile de internship la Bruxelles (Reprezentanţa României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociaţii europene ale fermierilor), în România la instituţiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie şi inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se derulează pe tot parcursul programului şi sunt facilitate de Clubul Fermierilor Români în cadrul dialogului cu aceste instituţii.

Programul se desfăşoară în perioada septembrie 2021 - mai 2022. Fiecare tânăr fermier participă la cursuri câte o săptămână pe lună, în fiecare lună în perioada menţionată, conform planificării training-urilor. Participarea la cursuri este obligatorie.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi bunele practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Români este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare şi elaborare a reglementărilor europene şi naţionale în domeniul agricol, cu scopul de a creşte performanţa fermierilor din România. Activitatea asociaţiei este organizată pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director şi puse în practică de unitatea executivă a Clubului. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie şi resurse umane şi îşi propun să identifice soluţii care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

Agricover Holding SA este o societate de tip holding, care deţine trei entităţi de business, respectiv Agricover S.A. - specializată în distribuţia de tehnologii agricole pentru fermieri, Agricover Credit IFN SA - instituţie financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor şi Agricover Technology SRL prin care Grupul, începând cu 2021, intenţionează să ofere fermierilor acces la inovaţiile digitale din agricultura mondială şi, practic, să le faciliteze acestora o transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.