Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia: Mii de persoane au manifestat pentru a cere demisia procurorului general

operationworld.com
Columbia

Mii de persoane au manifestat vineri la Bogota şi în multe alte oraşe din Columbia pentru a cere demisia procurorului general Nestor Humberto Martinez, acuzat de implicare în scandalul de corupţie legat de grupul brazilian Odebrecht, relatează AFP, scrie Agerpres.

Procurorul este ţinta unor cereri de demisie de când, în unele articole din presă din decembrie 2018, s-a afirmat că el era la curent cu activităţile ilegale ale grupului brazilian BPT în timp ce era avocat la întreprinderea Corficolombiana, asociată cu Odebrecht în Columbia, activităţi pe care el nu le-a denunţat. 

Manifestanţii au defilat în principalele oraşe columbiene cu pancarte pe care scria ''Columbia vrea demisia procurorului'' şi scandau ''Afară ! şi ''Coruptule !''. 

''Suntem obosiţi că există atâta corupţie, că nu există justiţie'', a declarat pentru AFP Rafael Guerrero, un administrator de societăţi care participă la manifestaţia de la Bogota.

Citește și: ALERTĂ Explozii în Paris: Mai multe clădiri au fost DISTRUSE

Adunări pentru demisia procurorului general au avut loc de asemenea la Medellin (nord-vest), Baranquilla (nord) şi alte capitale departamentale. 

Ca urmare a unei mobilizări similare în Peru, Ministerul peruan al Justiţiei a acceptat pe 8 ianuarie demisia procurorului general Pedro Gonzalez Chavarry. Acesta a încercat să destituie o echipă de anchetatori care lucrează la un caz de corupţie legat de Odebrecht şi în care sunt implicate înalte personalităţi peruane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.