Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană impune noi reguli pentru electrocasnice și electronice, pentru reducerea poluării

captura youtube
electrocasnice

Echipamentele electrocasnice și electronice vor trebui să respecte noile cerințe europene în materie de reciclare și posibilități de reparare, normele fiind menite să reducă amprenta de carbon a Europei și să reducă valoarea facturilor la energie plătite de consumatori, informeză Comisia Europeană, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

Noile cerințe, care vor intra în vigoare în următoarea perioadă, îmbunătățesc durata de viață, întreținerea, reutilizarea, modernizarea, reciclabilitatea și manipularea deșeurilor de aparate.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, a declarat: „Cifrele vorbesc de la sine: gospodăriile europene pot economisi în medie 150 de euro pe an, iar economiile de energie sunt egale cu consumul anual al Danemarcei până în 2030. Cu măsuri concrete ca acestea, Europa în ansamblu îmbrățișează economia circulară în beneficiul cetățenilor, al mediului și al afacerilor. ”

Comisarul european pentru acțiuni climatice și energie, Miguel Arias Cañete, a declarat: „Împreună cu etichete energetice mai inteligente, măsurile noastre de eco-design pot genera economii pentru consumatorii europeni și pot ajuta UE să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră”.

Noile cerințe de reparații vor ajuta la îmbunătățirea duratei de viață a aparatelor electrocasnice.

Citește și: Informație INCENDIARĂ - De ce s-a INTERNAT, de fapt, Gheorghe Dincă la Psihiatrie

Comisia estimează că aceste măsuri, împreună cu noile reguli de etichetare din punct de vedere enegetic adoptate la 11 martie, vor permite realizarea unor economii de 167 TWh pe an, până în 2030, echivalente cu consumul anual de energie al Danemarcei și care corespund cu o reducere de peste 46 de

Regulile privesc piesele de schimb, care trebuie să fie disponibile cel puțin șapte ani pentru frigidere și 10 ani pentru mașinile de spălat rufe, precum și pentru cele de spălat vase, dar stabilește și termene pentru maxine livrarea pieselor, în tmp ce alte reguli privesc consumul maxim de apă al electrocasnicelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.