Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană trage de mânecă România: Planul privind energia şi clima pentru reducerea efectelor de seră trebuia depus anul trecut

comisia europeana

Comisia Europeană a cerut mai multor ţări, printre care Franţa şi Germania, dar şi România, să îşi înainteze "rapid" planul privind energia şi clima menit a pune în aplicare obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră până în 2030 în Uniunea Europeană, a precizat joi executivul comunitar, potrivit AFP, potrivit AGERPRES.

Statele membre au avut termen până la sfârşitul lui 2019 să îşi înainteze planurile definitive, pentru a facilita punerea în aplicare a angajamentelor luate de UE în cadrul Acordului de la Paris privind clima.

În iunie, executivul european a spus că primele proiecte de planuri depuse de statele membre pentru a contribui la obiectivele UE în materie de luptă împotriva schimbărilor climatice mai pot fi îmbunătăţite.

Citește și: Comisia SRI îl avertizează pe Klaus Iohannis:Nu-ți bate joc de Constituție! Există și varianta suspendării!

UE s-a angajat să-şi diminueze cu 40% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Însă Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen vrea să facă mai mult şi vizează 50%, poate chiar 55%.

Ea sper să poată înainta aceste ţinte statelor membre în vară, la timp pentru a avea un angajament revizuit al UE pentru a fi prezentat la COP26 de la Glasgow de la sfârşitul lui 2020.

Până în prezent, 19 din 27 de ţări şi-au prezentat planul naţional pentru energie şi climă, potrivit comisarului pentru Energie, Kadri Simson.

Cele nouă ţări restante sunt Franţa, Germania, Spania, Bulgaria, Irlanda, Luxemburg, România, Slovenia, precum şi Marea Britanie, care a ieşit din UE la 31 ianuarie.

Citește și: Se cutremură Europa! Laura Codruța Kovesi își intră în pâine: ‘Frauda, corupția, spălarea de bani și frauda transfrontalieră în materie de TVA’

Executivul european a precizat că a fost "trimisă în această săptămână" o scrisoare de către vicepreşedintele executiv al Comisiei, Frans Timmermans, şi de către Kadri Simson "miniştrilor de resort din statele membre care nu şi-au trimis încă planul, pentru a reafirma importanţa de a notifica rapid Comisia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.