Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptomonedele, sub lupa Uniunii Europene: CE și Parlamentul European interzic tranzacțiile anonime

cointelegraph.com

Legislația recentă privind combaterea spălării banilor impune anumite limite pentru tranzacțiile în numerar și plățile anonime cu criptomonede. Majoritatea comisiilor principale ale Parlamentului European au aprobat interzicerea tranzacțiilor cu criptomonede de orice valoare efectuate prin intermediul portofelelor cripto găzduite. Acest lucru vine în contextul în care Consiliul European și Parlamentul au convenit provizoriu să extindă anumite părți ale legislației Uniunii Europene privind combaterea spălării banilor (AML) și a finanțării terorismului pentru a acoperi piața criptomonedelor, informează cointelegraph.com.

Potrivit unei postări pe X a lui Patrick Breyer, membru al Parlamentului European din partea Piratenpartei Deutschland (Partidul Piraților din Germania), o "majoritate a comisiilor principale ale Parlamentului UE" a aprobat noile legi AML la 19 martie.

content-image

Breyer este unul dintre cei doar doi membri care au votat împotriva interzicerii plăților criptografice anonime. Gunnar Beck de la Alternative für Deutschland (Alternativa pentru Germania) a votat, de asemenea, împotriva interdicției. Interdicția se aplică în mod specific portofelelor criptografice găzduite sau custodite oferite de furnizori de servicii terți, cum ar fi bursele centralizate.

Noua legislație privind combaterea spălării banilor aplică anumite limite pentru tranzacțiile în numerar și plățile anonime cu criptomonede. În conformitate cu noile norme, plățile anonime în numerar de peste 3.000 de euro vor fi interzise în tranzacțiile comerciale, iar plățile în numerar de peste 10.000 de euro vor fi complet interzise în tranzacțiile comerciale.

Noua legislație, operațională în termen de trei ani de la intrarea sa în vigoare

Se așteaptă ca noua legislație să fie pe deplin operațională în termen de trei ani de la intrarea sa în vigoare. Cu toate acestea, Dillon Eustace, o firmă de avocatură cu sediul în Irlanda, se așteaptă ca legislația să devină pe deplin operațională mai devreme.

Multe rețele de criptomonede funcționează în cadrul unor medii fără permisiuni, permițând oricui să creeze o cheie criptografică privată și acordând o intrare anonimă și fără restricții în sistem - un principiu fundamental al criptomonedelor.

Într-un comunicat de presă după ce comisiile principale au aprobat legislația, Breyer a subliniat de ce s-a opus proiectului de lege, spunând că acesta compromite independența economică și confidențialitatea financiară. El a spus că el consideră că abilitatea de a efectua tranzacții anonime este un drept fundamental.

Comunitatea cripto a avut un răspuns mixt la măsurile de reglementare ale UE. Unii consideră că noile legi privind combaterea spălării banilor sunt necesare, în timp ce alții se tem că acestea ar putea aduce atingere vieții private și restricționa activitatea economică.

Daniel "Loddi" Tröster, gazda podcastului Sound Money Bitcoin, a dezvăluit obstacolele practice și consecințele legislației recente. El a subliniat impactul asupra donațiilor și implicațiile mai largi pentru utilizarea criptomonedelor în UE și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la efectul sufocant pe care l-ar putea avea aceste norme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.