Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Azerbaidjanului, o afacere de familie. Preşedintele şi-a numit soţia prim-vicepreşedinte

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şi-a numit soţia, Mehriban Alieva, prim-vicepreşedinte al republicii, anunţă serviciul de presă al şefului statului azer, citat de agenţia de presă RIA Novosti în pagina sa electronică, transmite agerpres.

Potrivit Constituţiei azere, prim-vicepreşedintele republicii preia atribuţiile preşedintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

În septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituţiei, care a fost contestat de opoziţie şi diferite organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului preşedintelui de la cinci la şapte ani, instituirea funcţiei de prim-vicepreşedinte al republicii şi scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcţia de preşedinte al ţării.

Funcţia de prim-vicepreşedinte, ale cărei prerogative le depăşesc pe cele ale premierului, a fost vacantă până la numirea soţiei lui Aliev.

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mână de fier Azerbaidjanul de la decesul tatălui său, Gheidar Aliev, în 2003. Acesta din urmă s-a aflat la putere timp de zece ani, începând cu 1993.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.