Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Rafo Oneşti a cerut demararea procedurii de faliment

rafo

Rafo Oneşti se pregăteşte deschiderea procedurii de faliment, după ce ANAF a instituit sechestrul asigurător pe toate bunurile rafinăriei la începutul acestui an. Fiscul a pus, astfel, în aplicare sentința prin care Curtea de Apel București i-a condamnat pe  oamenii de afaceri Ovidiu Tender și Marian Iancu în dosarul „RAFO - CAROM”. Intrarea în faliment a fost solicitată de acţionarul majoritar al rafinăriei, compania Petrochemical Holding, reprezentată de cetăţeanul rus Iacov Goldovskiy, şi ea ar urma să fie aprobată în AGA din 20 aprilie.

După ce ani de zile a fost jefuită de triada Corneliu Iacubov-Ovidiu Tender-Marian Iancu, lucrurile păreau să se îndrepte într-o direcţie bună pentru rafinăria Rafo Oneşti. Acţionarul majoritar, compania Petrochemical Holding, care deţine 96,5141% din acţiuni, reuşise să facă aranjamentele financiare pentru repornirea rafinăriei. Potrivit preşedintelui sindicatului Rafinorul, Ion Marian, era vorba despre investiţii cifrate la 120-140 de milioane de euro, iar reprezentanţii celor care urmau să asigure finanţarea au fost şi la faţa locului pentru a verifica activele companiei. Lucrurile s-au schimbat radical după ce instanţa a dispus sechestru asigurătoriu pe toate bunurile rafinăriei ca urmare a condamnării lui Ovidiu Tender şi Marian Iancu. „Investitorii ne-au transmis că, deocamdată, nu mai sunt dispuşi să investească la RAFO până când noi nu ne rezolvăm problemele cu justiţia”, spune Ion Marian.

Pe data de 27.12.2015, ANAF, în baza sentinţei penale dictate împotriva lui Ovidiu Tender, a instituit sechestru asigurătoriu pe toate bunurile mobile şi imobile aparţinând rafinăriei, deşi acesta, prin societatea Prospecţiuni Bucureşti, deţine doar 2,7% din acţiunile Rafo. Astfel, peste 8.000 de active fac acum obiectul măsurii de sechestru asigurător, iar decizia va însemna falimentul unităţii. Compania oneşteană a contest deja  măsura,  dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Oneşti. Primul termen a fost pe 6 aprilie, iar cel de al doilea a fost fixat pe 4 mai. „(…) În sarcina societății noastre nu a fost stabilită nicio obligaţie de plată, dimpotrivă, RAFO S.A având calitatea de parte vătămată în acest dosar penal (…) Niciunul dintre bunurile asupra cărora au fost aplicate sechestrele asiguratorii nu a fost dobândit de RAFO S.A prin săvârşirea vreunei fapte prevăzute de legea penală”, se precizează în contestația depusă de RAFO la Judecătoria Oneşti, scrie Jurnalul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.