Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză în Suedia: Vicepremierul a demisionat

suedia

Vicepremierul suedez Asa Romson, copreşedinte al Partidului Verde, şi-a anunţat luni demisia, după ce formaţiunea din care face parte a declarat că politiciana nu mai beneficiază de suficient sprijin în urma mai multor scandaluri în care au fost implicaţi membri ai partidului său, transmite Reuters. Asa Romson şi ministrul educaţiei, Gustav Fridolin, celălalt copreşedinte al formaţiunii ecologiste, afirmaseră iniţial că nu doresc să demisioneze şi ceruseră ca propunerea formulată de comitetul electoral al partidului privind înlocuirea lor să fie supusă la vot în convenţia Partidului Verde din 13-15 mai, anunţă Agerpres.

 

Postul de co-lider al partidului ar urma să fie deţinut de Isabella Lovin, care este ministru pentru dezvoltare internaţională în guvernul de la Stockholm.

 

O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că Asa Romson va trebui să renunţe la postul său din guvern, forţându-l astfel pe premierul social-democrat Stefan Lofven să remanieze guvernul. Este de aşteptat ca Lofven să-i păstreze pe ecologişti ca parteneri de guvernare.

 

Dacă Verzii se retrag din coaliţia guvernamentală din Suedia, atunci social-democraţii ar putea guverna singuri până în 2018 sau ar putea fi convocate alegeri anticipate.

 

Nemulţumirile faţă de conducerea Partidului Verde au sporit în urma unui scandal legat de comentariile făcute de ministrul suedez al locuinţelor, Mehmet Kaplan, care a demisionat luna trecută după ce în urmă cu şapte ani a comparat tratamentele la care sunt supuşi palestinienii de Israel cu practicile contra evreilor din timpul regimului nazist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.