Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, atac incendiar la Dragnea: Se visează întemeietorul dinastiei Liv Jong-un

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu prin care încearcă să descifreze ce se ascunde în spatele jocurilor politice pe care le coordonează liderul PSD Liviu Dragnea.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat la Digi24 că Liviu Dragnea urmăreşte să fie întemeietor de dinastie, să instaureze dictatura până în 2040 şi că toate declaraţiile agresive din ultima perioadă indică acest lucru. "Vrea să instituie Coreea de Nord aici sub numele de întemeietor de dinastie de Liv Jong-un", a spus jurnalistul.
"Am tot auzit spus, repetat acest lucru, că Dragnea doreşte să scape de justiţie. Să scape de condamnare, de dosarele penale. Nici vorbă. Domnul Dragnea nu doreşte asta. Vrea să instituie Coreea de Nord aici sub numele de întemeietor de dinastie de Liv Jong-un. Ăsta a fost visul lui Ceauşescu şi nu a putut să îl ducă la capăt. Abia reuşise să dărâme bisericile, să construiască Casa Poporului, o construcţie nord-coreeană. Reuşise să construiască nişte case cu bucătărie la capătul holului, la comun. Îi scotea pe ţărani din casele lor să îi ducă în nişte blocuri nenorocite, cum sunt astea din Prelungirea Ghencea.
Pe pensionari şi pe ăştia voia să îi adune la un loc. A făcut mult în directia asta Ceauşescu şi acum domnul Dragnea duce mai departe visul lui. Ce dosare? Nu dosare, vrea controlul total al acestei ţări. Uitaţi-vă la ce a ajuns să debiteze domnul Dragnea. El vorbeşte de şobolani, toţi cei care i se opun (...)
Acesta e Dragnea "Deratizatorul". E relaţia lui cu cei care i se opun. Un om care zbiară să nu îndrăznească vreun procuror să se atingă de dosarul lui Dăncilă.
Vrea instaurarea dictaturii Dragnea în România până în 2040. Vrea să fie un întemeietor de dinastie, să se pregătească Fiscul. Următoarele alegeri nu mai ştiu cât de libere vor fi", a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

În zona euro, de creşterea dobânzilor nici nu se pune problema, ceea ce subliniază avansul pe care economia americană îl are faţă de cea europeană. Avansul Americii este atât de puternic încât unii economişti de acolo cred că Fed ar putea fi nevoită să accelereze creşterea dobânzilor pentru a încetini economia.
Nici pentru BCE, nici pentru Fed deciziile de politică monetară nu sunt uşoare.
Retragerea programului de achiziţii de active al BCE va avea efecte diferite asupra diferitelor state din zona euro, iar în SUA creşterea dobânzilor nu se împacă deloc bine cu creşterea datoriilor şi a deficitului bugetar. În zona euro, condiţiile macroeconomice sunt clar favorabile retragerii programului de achiziţii de active de 2.550 de miliarde de euro la sfârşitul acestui an. Aşa cred cei mai mulţi analişti, scrie Deutsche Welle. Creşterea economică a atins în 2017 cel mai rapid ritm de după criză, de 2,3%, iar rata şomajului de 8,5% în martie, este la cea mai joasă cotă din ultimii zece ani. De cealaltă parte, principalul obiectiv al BCE, de a reaprinde inflaţia, a fost îndeplinit abia în mai, după ani în care banca centrală a pompat sute de miliarde de euro în sistemul monetar prin intermediul achiziţiilor de obligaţiuni (Quantitative Easing, QE). Inflaţia a accelerat şi datorită unor factori pe care BCE nu-i controlează precum creşterea preţurilor petrolului.
„QE a fost ca o doză de morfină injectată în economiile zonei euro şi s-ar putea să-i fi făcut pe decidenţii de politici să lase garda jos”, spune Louis Harreau, strateg al Credit Agricole. Retragerea QE înseamnă sfârşitul cashului ieftin furnizat de BCE.
Preşedintele BCE Mario Draghi ştie prea bine ce consecinţe au deciziile neinspirate ale instituţiei pe care o conduce. Două creşteri în 2011 au agravat criza datoriilor suverane, cu Grecia în rol de principală victimă. Măcelul de pe pieţe s-a oprit doar când Draghi a implementat programul masiv de achiziţii de active prin care a împins în jos dobânzile şi costurile de finanţare are tuturor statelor din zona euro. (Mai multe detalii AICI)

Business Magazin:

România este ţara europeană unde se va pierde cel mai mare număr de joburi (61,93% din totalul locurilor de muncă existente) din cauza automatizării, potrivit documentului „Raportul asupra stabilităţii financiare” emis de Banca Naţională a României. Pentru a combate efectele negative ale acestui fenomen, o soluţie ar putea fi antreprenoriatul.
Conform unui studiu publicat de Forumul Economic Global care a avut loc la Davos la începutul acestui an şi la care au participat peste 30.000 de tineri din 186 de ţări, antreprenoriatul şi dezvoltarea unui climat propice start-up-urilor sunt factorii care pot sprijini dezvoltările economice viitoare.
În 2018, 71 de milioane de tineri cu vârste de până în 24 de ani nu sunt încadraţi în piaţa muncii, reprezentând un record istoric mondial conform International Labour Organization (ILO). În acelaşi timp, peste 50% din populaţia globului are sub 30 de ani, un alt record istoric al raportului între generaţii dominat de tineri. Iar aceasta însemnă că o mare majoritate a populaţiei globului trebuie pregătită altfel pentru provocările din piaţa muncii viitorului.
Odată cu avansul tehnologiei şi al automatizării proceselor de muncă, tot mai multe slujbe vor fi îndeplinite de roboţi, iar astfel oamenii vor fi nevoiţi să se reprofileze. Un raport al producătorului Dell Technologies arată că 85% din slujbele din 2030 încă nu au fost inventate. Pentru ca tinerii să fie pregătiţi pentru oportunităţile viitorului, este necesar ca şi sistemul de învăţământ să se schimbe, să se adapteze la nevoile pieţei. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.