Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a acoperit CNN vizita lui Iohannis în S.U.A.

content-imagecontent-image

content-imagecontent-image

Conferința integrală, în limba engleză:

https://www.youtube.com/watch?v=N-uL_W3eNNk

Preşedintele României Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, dar şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson. Vizita președintelui român a culminat cu o conferință presă comună, prima astfel de conferință la Casa Albă pentru un președinte român din ultimii 30 de ani. Iar aceasta nu a fost singura premieră. A fost pentru prima dată când Trump, în calitate de președinte al Statelor Unite ale României, a primit un președinte al unei țări din sudestul Europei.

Evenimentul a fost așteptat atât de presa din țara noastră, cât și de presa de peste ocean, și asta pentru că a fost prima ocazie a jurnaliștilor să ia o reacție de la Trump în ultimul scandal din S.U.A. și anume declarația fostului director FBI James Comey, cel care-l acuza pe POTUS că a spus mințit deliberat și a defăimat Biroul Federal de Investigații.
Conferința de presă din grădina trandafirilor a fost transmisă în direct de către CNN, fără întrerupere. Totuși, nu au existat imagini live sau ulterior de la sosirea lui Iohannis la Casa Albă sau de la discuția din Biroul Oval. Categoric, momentul cel mai important al discursului lui Trump a fost acela când liderul lumii libere a făcut referire despre izolarea Qatarului, acuzat de sponsorizarea terorismului, arătând că acest lucru nu mai poate continua şi că toate naţiunile civilizate trebuie să se unească pentru combaterea flagelului ISIS.
Donald Trump:
- "este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii, poporul româm si cel american au atât de multe în comun, tradiții vaste şi peisaje minunate"
- "astăzi reafirmăm și sărbatorim un parteneriat strategic care a început acum peste 20 de ani, vizita dvs. vine într-un moment important"
- "vom lupta pentru a întări alianțele noastre, pentru a crea noi prietenii și pentru a ne alia în lupta împotriva terorismului"
- "nu putem tolera aceste violențe"
- "din pacate, există fondatori ai acestui terorism la un nivel foarte înalt. Trebuie să oprim finanțarea terorismului. Am decis că a venit vremea să îi cerem Qatarului să oprească finanțarea terorismului și ideologia extremistă"
- "mulțumesc poporului român pentru toate lucrurile cu care au contribuit împotriva acestui lucru, cum este terorismul, România este un membru important împotriva ISIS, al patrulea contributor în Afganistan"
- "vreau să recunosc puterea de conducere a preşedintelui Iohannis și faptul că a crescut bugetul de apărare de la 1,4% la 2% şi sper ca şi celelalte ţări vor urma exemplul României"
- "mulți dintre cetățenii dvs. au plătit cu viața și americanii onorează sacrificiul lor"
- "sunt un avocat al întăririi alianței NATO printr-o mai mare responsabilitate a statelor membre"
- "domnule preşedinte Iohannis, vreau să vă mulţumesc pentru eforturi şi pentru curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru a apăra litera legii. Aceste măsuri sunt importante pentru înflorirea comerţului şi pentru prosperitatea colaborării"

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.