Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost demisionat Dan Coman Șova. Epopeea manipulării și a măciucilor scurte

manipulare

În ziua a XXVI-a, luna a V-a din Anul Domnului 2015 la o anumită televiziune de știri s-a lansat către orele amiezii o știre: senatorul Dan Șova a demisionat chiar în ziua în care mai-marii Senatului discutau ce procedură să urmeze după cele două decizii consecutive ale Curții Constituționale în cazul solicitării DNA de încuviințare a reținerii și arestării.

Aproape instant senatorul PSD a negat informația. În mod normal mașinăria pornită trebuia să se oprească. NU s-a întâmplat așa!

Dan Șova a continuat să nege informația timp de aproape încă o oră pentru toți jurnaliștii interesați.

Și aici intră în scenă politicul. Aproape în paralel cu negările lui Dan Șova lideri ai PSD de la Camera Deputaților dădeau asigurări reporterilor acreditați acolo că o demisie a senatorului PSD există și că e o chestiune de ore să recunoască și el că a făcut gestul.

În tot acest timp serviciile de specialitate ale Senatului României negau și ele că o astfel de demisie ar fi fost depusă.

Propaganda pro-demisie Șova a continuat pe internet. Informația că o demisie a fost dată a fost înlocuită câteva ore mai târziu cu informația că liderii centrali ai PSD i-au solicitat lui Dan Șova să demisioneze. Contactat și chestionat și pe acest aspect fostul ministru al Transporturilor a negat vehement.

Manipularea a continuat însă până seara și a II-a zi până în debutul ședinței Comitetului Executiv național al PSD. Un post TV chiar anunța în timpul ședinței că lideri social-democrați sunt de părere că trebuie ca Șova să plece din Senat și că au făcut o astfel de solicitare.

Ședința se încheie și președintele PSD face una din cele mai limpezi apărări la Dan Șova: "Nu (i-am cerut demisia) si in continuare ma intreb: Exista vreo justificare pentru care un om nu este trimis in judecata dupa 8 ani dar trebuie arestat? Eu nu gasesc decat o justificare politica. Ori justitia nu trebuie sa faca politica. Sa spui ca nu vreau sa trimit in judecata, vreau sa te arestez, este un gest politic. Nu vad de ce trebuie sa ii cer ceva", a declarat Ponta.

Ce s-a întâmplat atunci cu adevărat?

În PSD are loc un război surd cu toate armele pe masă între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Cu un oarecare avantaj în acest moment premierul nu își poate permite să îl înlăture pe Nr.2 din PSD. Marii baroni (câți au mai rămas) și cei finanțați gras de Dragnea în timpul domniei de la Dezvoltare susțin că acesta e garanția că lucrurile stau pe loc și nu scapă de sub control.

Prin urmare au încercat să contracareze o mișcare a premierului pe care o preconizau și la care se așteptau. În mod normal prerogativele președintelui executiv trebuiau împărțite între președintele Consiliului Național și secretarul general al partidului, Rovana Plumb și Andrei Dolineaschi.

S-a profitat de faptul că premierul lipsea din țară (era plecat la Tirana) și s-a lansat zvonul demisiei cu speranța că Dan Șova va considera că oricum e părăsit de partid și va ceda presiunii mediatice. Posibil să fi fost și ceva sfaturi ”prietenești” în acest sens...

Dovada că totul a fost o manipulare se observă la 24 de ore după. Hălci mari din mass-media e de fapt în slujba PSD și în funcție de finanțarea fostă, actuală sau viitoare servește interese. Mai arată și măciucăreala din PSD în toată splendoarea ei și o oglindă a haosului ce va să vie anul viitor când va fi măcel.

Și nu în ultimul rând ieșirea premierului citată mai înainte arată fără de tăgadă că totul până la Dan Șova. PSD nu va permite vreunui procuror să îl aresteze. Prin urmare la votul care se va face în Senat pe solicitarea DNA este unul cu final așteptat - zid în fața solicitărilor DNA cu un singur mesaj - Cercetare DA, Arestare NU!

E interesant ce vor titra atunci trompetele :)

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.